avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine trebuie sa plateasca intretinerea in subiectul pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine trebuie sa plateasca intretinerea in subiectul pe care il voi dezvolta mai jos?

Buna ziua.
In luna aprilie 2011 am cumparat un apartament prin Prima Casa. Vechii proprietari aveau datorii de 100 mil la intretinere pe care i-au achitat cand au primit avansul de la noi numai ca in acea zi, propritarul nu a avut toti banii 100 mil ci doar 96. Administratorul i-a dat totusi adeverinta ca datoriile sunt la 0 la data aceea cu conditia sa vina ulterior sa plateasca. Aceasta adeverinta a fost data in jurul datei de 18 aprilie, nu stiu exact. Problema mea este ce se intampla cu datoria de la intretinere de pe luna aprilie, acei 4 mil sunt o problema clara intre vechii proprietari si administrator, dar ramane luna aprilie cu semnul intrebarii. Noua ne-a spus ca atunci cand a dat adeverinta, luna aprilie nu era calculata si totusi stiu ca luasera in discutie si o suma aproximativa pt consumul din aprilie dar care nu a fost platita de vechiul proprietar. Administratorul ne cere noua suma numai ca noi ne-am mutat in apartament cu data de 13 mai, pe contract scrie clar ca ne vor fi predate cheile pe 1 mai. Acea datorie figureaza pe numele vechilor proprietari si vreau sa stiu daca ne poate fi imputata noua.


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:07, 26 Iunie 2011
Asociatia de proprietari poarta intreaga raspundere.Punct!
Sa ”se spele pe cap” cu debitele fostului, adica sa le achite ei, presedintele si administratorul. Pai nu gasesti pe toate drumurile un debitor de 100 mil. la asociatie, deci la ce se asteptau ei de la acest specimen?
Faceti contestatie scrisa, nu achitati nimic inainte de 1 mai, nu faceti nici-un compromis.
Succes!
Cum poate sa fie achitata "la zi" sau la"0" o plata daca inca nu este afisata?
In adeverinta care se da vechiului proprietar este (sau ar trebui) sa fie specificat ce reprezinta suma care a fost achitata de respectivul prin chitanta nr.... data.... si ce reprezinta suma respectiva.
Notarul prezinta aceasta adeverinta noilor proprietari care sunt sau nu de acord cu cumpararea in conditiile date.
Faptul ca a fost achitata in data de X nu inseamna ca pana in data de X sunt achitate datoriile catre asociatie.
Perfect de acord cu domnul Grecu. Asociatia cu siguranta va incerca sa recupereze banii de la dumneavoastra, dar dumneavoastra nu aveti obligatia sa platiti decat incepand cu data de 1 mai.
Daca nu vor sa va ia banii incepand cu 1 mai, faceti contestatie scrisa si platiti banii in contul bancar al asociatiei sau trimiteti cu mandat postal.
Tot ce este de plata inainte de 1 mai nu reprezinta datoria dumneavoastra si nu aveti obligatia de a plati.
@Adam Grecu
Ma asteptam la un punct de vedere al administratorului, nu al unui locatar care nu accepta ceva.
Pai am mai discutat subiectul, nu?
Vechiul proprietar are adeverinta pentru luna martie ca e la zi cu plata, ca el a achitat ce era pe lista.
In aprilie a locuit tot el, dar din mai a plecat si a lasat intretinerea pe aprilie neplatita (pe mai).
Dv. ca administrator, de unde il luati pe vechiul proprietar sa plateasca luna aprilie, ca vad ca il sfatuiti pe noul sa nu plateasca nimic. Il cautati cu politia, cu procuratura, dati anunt la tv?
Cine plateste luna aprilie, administratorul? Foloseste cotele pe aprilie pe post de sampon? Chiar asa?
Cumparatorul nu are nicio responsabilitate? Doar a dat banii, a cumparat si se muta in apartament si isi pune ochelarii de cal, nu-l intereseaza ce-a fost inaintea lui acolo, macar intre perioada in care a vazut ultima oara apartamentul si cand a calcat in apartament pe post de proprietar? Poate gasea o gaura acolo! Chiar asa? Nu ne intereseaza deloc? Ne facem ca ploua?
In mod normal intretinerea pe luna aprilie ar trebui platita din fondul de rulment al vechiului proprietar. Daca fondul de rulment existent acopera valoarea intretinerii, atunci povestea va avea un final fericit.
Dumneavoastra veti avea apoi de achitat fond de rulment pentru a ajunge la valoarea stabilita pentru apartamentul respectiv.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac? dianaadam dianaadam buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca ... (vezi toată discuția)