avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un imobil daca proprietarul nu este in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un imobil daca proprietarul nu este in deplinatatea facultatilor mintale?

Buna ziua. Ca sa nu dau nume, voi expune problema in felul urmator:
Prietena mea Maria are o bunica de 80 de ani care este proprietara unei case. Aceasta batrana a avut 2 copii, pe matusa Mariei si pe tatal Mariei care a murit in urma cu 4 ani. Pana cand a fost lucida, batrana a tot sustinut ca atunci cand va vinde casa, va imparti banii in 3 parti, o parte fetei ei (matusii Mariei), o parte Mariei, nepoatei din partea fiului ei decedat si a 3-a parte celui care o va ingriji la batranete (matusii, ca ea are grija de batrana). Toata familia, inclusiv mama Mariei, a fost de acord cu aceasta imparteala dar nu au facut nici un act in privinta asta.
Acum, care este problema? Matusa Mariei vrea sa vanda casa (si Maria vrea) insa batrana nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale de cateva luni, este imobilizata la pat, sufera de dementa si alzheimer, nu stie cine este, nu mai stie de casa, si nu va mai putea vreodata sa se descurce singura...Matusa Mariei este de acord sa o ingrijeasca pana la sfarsit, si vrea sa vinda casa batranei, casa care daca mai sta ani nevanduta isi pierde din pret caci se deterioreaza, iar batrana mai poate trai si 10 ani... Matusa Mariei a gasit un cumparator dar trebuie sa stie ce ar putea face legal sa vanda casa si sa imparta banii asa cum s-a inteles cu familia.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:42, 12 Mai 2014
Trebuie sa cereti punerea batranei sub interdictie si sa vindeti daca e in interesul batranei si pt ingrijirea ei..iar cu ce v-ati inteles, pica.
Mostenitori sunt copiii ei sau descendenti ai acestora, daca nu vand casa pana la decesul batranei, ce iau pe casa impart egal, in doua. Bineinteles ca daca exista intelegere impart cum vor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta Elena Teo Elena Teo Bătrâna bolnava cu Alzheimer și dementa cu AVC uri. Fiica a făcut solicitate la judecătorie pt punere sub interdicție și împuternicirea doar pe ea. ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)
Ingrijim bunica de 90 de ani dar notarii ne spun ca nu se mai pot face acte. felipem felipem Buna ziua, am o bunica de 90 de ani din partea mamei, bunicul a decedat mai demult. Bunica are o acasa pe numele ei. Acum 5 ani am adus-o la noi acasa unde o ... (vezi toată discuția)