avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate vinde un teren al bunicii de 93 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate vinde un teren al bunicii de 93 de ani

Buna ziua,

Am dori sa vindem un teren care se afla pe numele bunicii(93 ani), cu unica mostenitoare mama mea.

Care ar fi variantele?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GeeKane , utilizator 05:07, 22 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
aneana a scris:

Va poate face procura prin care o puteti reprezenta in fata autoritatilor pentru obtinerea diverselor documente (cadastru...etc) si puteti vinde terenul in calitate de mandatar.
Veti avea nevoie de un aviz medical la intocmira procurii.

Va multumesc.

Avizul medical in ce mod se obtine?

Calitatea de mandatar pentru vanzare e data de aceeasi procura sau mai trebuie si altceva?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aveti nevoie de adeverinta, daca i se pare notarului ca batrana e senila, nu va autentifica actul.
Inca o ultima intrebare. Bunica mea sufera de alzheimer. Ce e de facut in cazul in care nu e in deplinatatea facultatilor mintale?

Va multumesc inca o data pentru tot.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
GeeKane, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un imobil daca proprietarul nu este in deplinatatea facultatilor mintale? Delya Db Delya Db Buna ziua. Ca sa nu dau nume, voi expune problema in felul urmator: Prietena mea Maria are o bunica de 80 de ani care este proprietara unei case. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract întreținere mada.t mada.t Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am ... (vezi toată discuția)
Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)