avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii ilegale?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii ilegale?

Bună ziua !
Lucrez la o instituţie publică şi vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi deoarece consider că următoarele fapte nu sunt tocmai legale în privinţa achiziţiilor publice:
1.- desi instituţia are obligaţia de a organiza licitaţie, nu a prelungit contractul cu firma cu care a avut contract până la organizarea unei noi licitaţii a achiziţionat produsele prin cumpărare on line de la un supermarket ( după mine atât achiziţia cât şi plata acestor facturi sunt ilegale);
2- dir ec. a instituţiei la referatul prin care aproba achiziţia unor produsemenţionează ,, se aprobă pe SEAP de la firma X", menţioneazâ firma de la care trebuie cumpărat bunul ( presupun că şi acest lucru este ilegal );
3. deşi există contract pt. achizitionarea unor produse, de ex. detergent, prin referat aprobă pentru unii angajaţi, achiziţia aceluiaş tip de produs dar care nu este cuprins în lista de produse anexă la contract;(presupun că şi acest lucru este ilegal )
4- achiziţionează şi plăteşte facturi fără a avea contract si fara r face studiu de piaţă;(presupun că şi acest lucru este ilegal )
5. nici comisia de elaborare a documentaţiei de atribuire a contractelor, şi nici comisia de evaluare a ofertelor de preţ nu este conf Dispoziţiei de numire, adică din 7 membri sunt chemaţi numai 4 persoane;
Vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi, dacă cele sus menţionate constituie ilegalităţi şi unde pot fi sesizate aceste nereguli.
Vă mulţumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: COSMIC 2078 , Consilier juridic 12:55, 15 Mai 2014
Din cele etalate de dumneavostra nu se vede ilegalitatea, sunt doar consideratii.
Sesizarile se pot face oriunde vreti sa parati . Sper ca scopul dumneavoastra este intemeiat, avand in vedere ca nu se vede calitatea dumneavoastra in toata insurirea de eventuale ilegalitati.
Atunci cand achizitiile se fac online prin cumparare directa din SEAP, este logic si normal ca factori de decizie sa aprobe firma de la care cumpara. As presupune ca a avut de ales din mai multe firme sau macar din experienta avuta sa numeasca Directorul, firma castigatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se va mai face achizitia directa produse prin mijloace electronice ? + se mai transmite spre publicare vreun anunţ catre seap ? oanaportar oanaportar Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: - achizitia directa produse trebuie sa se faca prin mijloace electronice ? Mai trebuie sa se faca transmiterea ... (vezi toată discuția)
Contract prestari-servicii institutie publica - societate comerciala Bdy77 Bdy77 Buna ziua, as dori sa va intreb daca o societate comerciala doreste sa faca un contract de prestari servicii cu o institutie publica, institutia respectiva ... (vezi toată discuția)
Achizitii produse miheiestean miheiestean Buna ziua La societatea unde lucrez eu s-au organizat doua proceduri de achizitie la un anumit produs. La aceste licitatii nu s-a prezentat nici un ... (vezi toată discuția)