avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua.
Am un proces cu banca. Din cererea initiala in care contestam clauzele abuzive din contract, capatul de cerere privind contestarea executarii silite silite a fost dijuns intr-un alt dosar. Am obtinut o hotarare definitiva in ceea ce priveste clauzele abuzive din contract, respectiv comisionul de administrare si drepul bancii de a modifica unilateral dobanda si comisioanele si restituirea comisionul incasat. Acum dat fiind faptul ca acest contract contine clauze abuzive pot cere intoarcerea executarii in totalitate sau numai pentru sumele executate cu titlu de comision de administrare.

si inca o intrebare

Daca creditul a fost declarat exigibil anticipat, dosarul a fost preluat de un executor judecatoresc, este corect sa se calculeze in continuare dobanzi si penalitati?

o precizare, am refuzat sa le mai platesc deoarece desi le-am aratat ca in contractul meu nu era comision de administrare, banca a continuat sa-l incaseze, spunand ca a fost o eroare a functionarului de la ghiseu.
va multumesc.
Intoarcerea executarii se poate cere numai pentru sumele executate cu titlu de comision de administrare.

Daca creditul a fost declarat exigibil anticipat, dosarul fiind preluat de un executor judecatoresc, apreciez ca NU este corect sa se calculeze in continuare dobanzi si penalitati.

Consider ca nu ati avut atitudinea potrivita fata de banca; din punctul meu de vedere trebuia sa platiti asa cum va cerea banca si sa va recuperati, ulterior, sumele platite ilegal , in baza hotararii judecatoresti! Nu trebuia sa stopati plata, pentru ca vedeti si dvs. ati ajuns la executare silita, chiar daca s-a constatat ca, contractul respectiv, continea clauze abuzive si ati avut de castigat prin instanta!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executari silite carmenssilva carmenssilva Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care am primit o hotarare de executare silita si au trecut mai mult de 15 zile ma mai pot indrepta impotriva ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi penalizatoare mihaiciobanasu mihaiciobanasu Buna seara Am o problema cu o banca, am doua hotarari definitive in instannta, pe clauze abuzive si contestatie la executare(mai exact intinderea titlului ... (vezi toată discuția)
Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)