avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

S-a construit o cladire duplex ,cu amprenta de 180mp pe un teren de 400mp.Duplexul este orientat perpendicular pe sosea.Familiile au ajuns la situatia de a realiza un drum de servitute.La pozitionarea constructiei, s-a respectat distanta de 3m fata de hotarul vecinilor de pe cele trei laturi.Care trebuie sa fie latimea acestui drum? daca in partea din spate stau doua familii cate drumuri de acces trebuie legal sa aibe?
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 18:17, 18 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Cel putin 1 ,inseamna 1m?Va multumesc.
cel putin 1 DRUM , nu 1 m! Accesul catre acest duplex ar trebui sa fie stipulat in aut. de constructie si nu la libera/mica intelegere. Latimea drumului trebuie sa fie suficienta pentru a permite accesul unei masini de pompieri =3m!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Inchiriat teren fara drum de acces Mar188 Mar188 Am 2 terenuri . 1= 200 m2 si 2=500 m2. Cel de 500 m2 nu are acces la drum public si se afla in spatele celui de 200 m2 care are construit o constructie de 100 ... (vezi toată discuția)