avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca

buna ziua. in 2009 am facut o descoperire de card la banca transilvania in valoare de 5000 de lei. n-am reusit sa achit pana in acest moment si acum mi sa blocat cardul si sunt obligat de banca sa restitui cat mai repede suma datorata. din pacate nu imi permit acest lucru. pt returna doar in rate.intrebarea mea este : care este procedura de recuperare? mentionez ca eu am o casa pe numele meu si lucrez cu carte de munca cu salariul minim pe economie. risc sa mi se ia casa? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:27, 13 Mai 2014
Avand in vedere ca suma nu este una foarte ridicata, va va pune poprire pe salariu. Nu cred ca este cazul de executarea imobilului.
Da, din pacate ar fi posibil. Depinde foarte mult si de ce contine actul semnat de dumneavoastra cu banca cand ati facut descoperirea de card cu suma de 5.000 lei.
Ca sa nu fiti eventual executat silit de catre banca, prin poprire din salariu, mergeti la sediul respectiv si incercati sa negociati o reesalonare a datoriei, sau faceti un imprumut (pentru a acoperi datoria), achitarea imediata a sumei datorate, insa fara a va indatora cu alte sume, pe care oricum nu le puteti plati decat prin eventuale rate si pe termen mediu ori lung de timp.
Tineti minte : banii se cheltuiesc foarte usor, adeseori pe nimicuri si pe ceea ce nu este neaparat necesar. Asadar, trebuie sa aveti mare atentie, strangand oarecum cureaua, limitandu-va numai la strictul necesar si, numai daca este ceva ce trebuie cumparat neaparat ori achitari de datorii, taxe si impozite in cadru legal. Astfel, va trebui sa gasiti o cale prin care sa va intelegeti cu banca si sa nu va mai indatorati, sub nici-o forma, pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Mihail_POPA, utilizator
multumesc. vreau sa va mai intreb care ar pi totusi pasii? mai intru la o firma de recuperari sau se ocupa direct banca de asta?
daca aveti carte de munca va vor face oprire.
Depinde. Daca banca are contract cu o firma de recuperari credite, este posibil. Insa conteaza foarte mult de ceea ce spune banca. Daca luati legatura cu banca si va intelegeti nu vor mai face presiuni asupra dumneavoastra, eventual, firma de recuperari credite datorate.
Aveti grija si la faptul ca s-ar putea sa fiti obligat sa achitati si penalitati, care, de la o luna la alta, vor fi din ce in ce mai mari, astfel ca suma totala datorata se va mari.
Rezolvati cat mai repede cu banca termenii unei concilieri amiabile pentru returnarea datoriei, altfel va complicati inutil si asta va va costa din ce in ce mai mult. Succes !

Alte discuții în legătură

Limita de credit symo75 symo75 Am o descoperire de card la o banca de 1000 ron .Firma la care lucrez a schimbat banca de livrare a salariilor,si am ramas cu datoria la acea banca.De curand a ... (vezi toată discuția)
Mesaje din partea firmelor de recuperari krissstian krissstian Ce putere au aceste firme de recuperari si pana unde pot merge in cazul recuperarii unei datorii pe care am facut-o in urma schimbarii cardului de salariu de ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)