avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru permis suspendat

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului, fara alte incidente (tamponari alti participant la traffic etc.) Suspendarea este pentru 1 luna, iar agentul constatator nu m-a informat ca ar trebui sa sustin examen pentru a-l putea redobandi la sfarsitul perioadei de supendare.
Conform articolului 106 din OUG 195/2002 cu modificarile din 2012 ar trebui sa ma prezint, conform convocarii, pentru verificarea cunosterii regulilor de circulatie.
Mentionez ca nu am primit, in momentul primirii procesului verbal, nicio asemenea convocare, nici macar verbal din partea agentului de politie.

Intrebarea mea este: trebuie sa sustin examenul? Cand si daca voi primi convocarea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduhanta , utilizator 09:20, 13 Mai 2014
Nu trebuie sa dati examen. Dvs nu va incadrati la art. 106 pentru ca nu s-a produs niciun accident.

Art. 106. - (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;


Sursa: [ link extern ] /

Deci dupa expirarea celor 30 de zile va prezentati la ghiseu pentru a va ridica permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului ... Constanta27 Constanta27 Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului pt 90 de zile . În momentul respectiv unul dintre polițiști ne-a spus că dacă se da ... (vezi toată discuția)
Daca mi s-a ridicat permisul pentru neacordare de prioritate la ... Marian balan Marian balan Daca mi sa ridicat permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni pe o perioada de 60 de zile si nu ma duc sa dau examenul pentru redobindire , se mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mi-a fost suspendat permisul de conducere pt 30 zile, ... Mitaflorin Mitaflorin Buna ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere pt 30 zile, pentru ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, am primit dovada de 15 zile care a ... (vezi toată discuția)