avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnarea bilantului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnarea bilantului


Asociatii pot sa semneze Bilantul si toate anexele aferente??
Sau obligatoriu administratorul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: monii23 , utilizator 16:17, 14 Mai 2014


Ordinul nr. 79/2014 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice la punctul 2.9 prevede urmatoarele:

"(1) Situaţiile financiare anuale se semnează de persoanele abilitate potrivit legii.

(2) Situaţiile financiare anuale se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării entităţii."

Prin urmare bilantul contabil se semneaza de catre administrator, iar la intocmire, trebuie sa semneze una din urmatoarele persoane:

1. Persoane fizice autorizate CECCAR (Experti contabili)

2. Persoane juridice autorizate CECCAR (firme de contabilitate)

3. Directorul economic

4. Contabilul sef

5. Alta persoana din firma care are studii superioare economice si care inlocuieste Directorul Economic si Contabilul sef cand acestia lipsesc.



asta inseamna ca DA poate si asociatul sa semneze??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa semnez bilantul? carmenbn carmenbn Sunt angajata pe functia de contabil sef,cu studii superioare,fara a fi expert contabil sau contabil autorizat. Firma la care lucrez a obtinut o cifra de ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Semnare situatii financiare persoana fizica ROANA ROANA Am o nelamurire in ceea ce priveste persoana care poate semna situatiile financiare. In acest sens as dori sa aflu daca o persoana fizica - expert contabil ... (vezi toată discuția)