Buna ziua,
Nu stiu in ce masura in aceasta situatie se mai gasesc contribuabili insa este strigator la cer ce se intampla.
Situatia mea pe scurt.
Am obtinut venituri din activitati independente in perioada 2009-2010. La vremea respectiva, am platit toate taxele si impozitele aferente inclusiv contributia la sanatate.
Problema a fost generata de faptul ca eu locuiesc in Bucuresti si aveam domiciliul in judetul Suceava. Pentru a ma inscrie la medic de familie in Bucuresti a trebuit sa depun cerere la Casa de sanatate Suceava pentru a ma scoate din evidenta lor si m-am intregistrat la casa de sanatate bucuresti. Inca din 2007 am contract cu aceasta, toate contributiile la sanatate, atat pentru venitutile ca pfa cat si pentru veniturile salariale fiind platite in contrul acesteia.
Trec anii, si in excesul de zel al recuperarii debitelor, casa de sanatate suceava, in nemernicia acesteia, constata ca numitul, eu, sunt inregistrat cu venituri la administratia financiara, venit pentru care ei la ei in evidenta nu apare si constributia de sanatate. Si nici nu e in stare sa verifice daca veniturile pentru acele constributii au fost platite.
Drept urmare in 2012 am primit prima somatie de plata. Administratia financiara a dat din umeri spunand ca ei nu au evidenta, deci am luat legatura cu Casa de sanatate Suceava, le-am trimis copie dupa toate actele, contractul de asigurat, deciziile de impunere, chitantele pentru plata contributiilor, iar in urma discutiilor telefonice mi-au dat de inteles ca situatia s-a rezolvat.
In 2013 am primit din nou somatie si le-am mai trimis inca o data toate dovezile.
Recent, anaf a trecut la faza urmatoare si m-a executat. Am aflat de la angajator ca s-a primit decizie de proprire pe salariu, decizie care a fost trimisa si bancilor unde am cont.
Suma nu este mare, sunt executat pentru 400 de lei, insa e inadminibil ce se intampla.
Nu este nici legal nici normal sa platesc acelasi contributii de 2 ori.
Recent am obtinut o copie dupa titlul executoriu - emis la 18.11.2013 si dupa adresa de infiinare a propririi - 28.04.2014
Vreau sa depun contestatie la instanta judecatoreasc competenta si am cateva intrebari
1. Care este instanta judecatoreasca competenta, la care ma pot adresa ?
2. Momentan adresa de domiciliu e inca in Suceava. Daca imi schimb domiciliul in Bucuresti, e posibil sa pot contesta executarea la instanta judecatoreasca din Bucuresti ?
3. Daca singura posibilitate e sa contest la judecatoria din Suceava, atunci sunt nevoit sa angajez un avocat. E posibil sa obtin in instanta odata cu returnarea sumei proprite si cheltuieli cu avocatul ?
Imi poate spune cineva cum pot sa procedez in continuare, pentru a rezolva problema?
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:51, 14 Mai 2014