avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie ANAF pt CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie ANAF pt CAS

Buna ziua,

Am primit si eu o minunata scrisoare de la ANAF , somatie de plata in care este o lista intreaga de contributii care teoretic le-as datora celor de la CAS cam de acum 5 ani pana in prezent.

Specific ca am fost la ANAF de unde m-au trimis la CAS ca ei "nu stiu nimic '' si nu au ce sa faca. La CAS ma voi duce maine. Pt perioada pt care ei ma pun sa platesc am fost angajata cu carte de munca iar o perioada nici nu am avut venituri. Am si Hotarare Judecatoareasca de la un proces cu ANAF in care se specifica faptul ca sunt platite toate contributiile. Ma intreb daca este de ajuns totusi sau ma voi trezi cu poprire pe cont (iar) si trebuie sa ma judec si cu ei.

Intrebarea mea este cine s-a mai confruntat cu aceasta situatie si cum s-a rezolvat?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 16:07, 16 Aprilie 2015
Trebuie sa vedeti ce va spun si cei de la CAS,daca nu o rezolvati amiabil, trebuie sa fiti pregatita sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile din momentul cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.
Din punctul meu de vedere, daca nu se rezolva pe cale amiabila, trebuie contestatie decizie in instanta. In care sa dovediti ca pentru perioada x ati fost angajata si sa prezentati hotararea.
Pentru perioada in care nu aveti venituri, datorati o contributie la salariul minim pe economie, era 50 de lei pe luna. Cred ca s-a marit un pic ca urmare a majorarii salariului minim pe economie.
Aveti in vedere ca mai sunt activitati care duc la plata contributiei la sanatate pentru acele venituri, chiar daca atunci aveati si contract de munca. Deci trebuie sa dati detalii exacte si sincere asupra acelor venituri pe care le-ati incasat in ultimii ani si pentru care figurati acolo cu restante.
De obicei ANAF emite Decizii de Impunere, cu detalierea sumelor de plata pt. CASMB si nu somatii.
Contestatia trebuie sa o depuneti impotriva emitentului ANAF, impreuna cu adeverinta de la angajator pt perioada in care ati fost angajat.
Somatia de plata se emite ulterior deciziei de impunere .
Cand o sa mergegi la CASMB pentru informatii , va vor trimite la ANAF pe motiv ca sumele au fost calculate cf.datelor transmise de ANAF in baza protocolului incheiat intre cele doua institutii.
Contestatia trebuie depusa obligatoriu catre ANAF , iar in instanta se contesta eventual ,raspunsul la contestatie.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas persoane fara venit care au detinut firma in trecut andrei88843 andrei88843 Buna ziua, cu cate zile in urma am decis sa redevin asigurat CASMB, dar am avut o surpriza la momentul realizarii calculatiei. Situatia mea: In ultimii 7 ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la cass ahileahile ahileahile Am un PFA din 2007 pe care nu am activitate acu 2 sap am primit o decizie de impunere de la ANAF ca am datorii la casa de sanatate de 4000RON cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
Somatie + titlu executoriu pe contributii cas si cass platite la zi geoalbi geoalbi In primul rand scuze pentru lungime, povestea e lunga si treneaza deja de 7 ani, se refera la contributiile la CAS si CASS pentru un PFA. A inceput in 2010 cu ... (vezi toată discuția)