avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata contributiilor la CASS
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata contributiilor la CASS

Am un PFA din 2007 pe care nu am activitate acu 2 sap am primit o decizie de impunere de la ANAF ca am datorii la casa de sanatate de 4000RON cu penalizari cu tot calculate la minim pe economie din 2007 pana-n 2012 decizia de impunere era calculata in 2012 de casa de sanatae.Eu sunt angajat din 07.2007 si mi sa retras lunar contributia la sanatae asa ca am mers la casa de sanatate cu o adeverinta care dovedeste ca am fost salariat si ei mi-au recalculat contributia.
Au calculat pe acesi decizie de impunere din 2012 au scris dupa Decizie de impunere RECTIFICATA si au calculat pe 6 luni din 2007 in perioada aia nu am fost angajat si mi-a iesit o suma de 400RON 183RON contributia restu penalitatii de intarziere.
E corect cum au procedat e respectat codu de procedura?
Precizez ca eu nu am fost anuntat deloc ca as avea datorii la CASS din 2007 pana in urma cu 2 saptamani, nu am primit nici o scrisoare instintare de la ei deci nu stiam ca as avea datorii.
Ma intreb nu trebuiau sa-mi faca o decizie de impunere noua in 2014 devreme ce au gresit calculul si sa nu-mi mai puna penalitati.
Ma deranjeaza ca trebuie sa platesc penalitati devreme ce ei au gresit calculul.
Ce ma sfatuiti sa fac contestatie in scris am dreptul 30 de zile sau sa platesc penalitatile de 217RON, mi se pare corect sa platesc contribuitia de 183RON pe anul 2007 dar nu si penalitatile pe aceasi perioada.
Sa ma duc in instanta nu se merita pt suma asta de acea va cer un sfat ce sa fac sa platesc sau sa fac contestatie?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ahileahile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:27, 12 Februarie 2014
Faceti cerere la ei sa va anuleze penalitatile.
Platiti debitul.
In instanta pt aceasta suma... nu cred ca va primeste si nu cred ca renteaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere de la cas ambrafirst ambrafirst Am primit o decizie de impunere de la Casa de Sanatate in martie, dar este calculata si datata din februarie pentru plata contributiei pe ultimii 5 ani/ ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)
Contributie pt sanatate la cnas mirceani mirceani Mama mea, pensionara (87 de ani) a primit in decembrie 2012, doua decizii de impunere pt contributie la fondul de sanatate, referitoare la un venit din cedare ... (vezi toată discuția)