avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general modif L 571 la art.21 alinetul (4) lit.t
Discuție deschisă în Contabilitate în general

modif L 571 la art.21 alinetul (4) lit.t

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce intelege legiuitorul prin deductibilitatea combustibilului pentru "vehicule utilizate pentru inchirierea catre alte persoane " - formulare folosita la pct.3 lit.t alin.4 articol 21 din L571/2003 modificata?
Ce fel de activitate trebuie sa aiba firma respectiva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: krisztina , utilizator 09:33, 6 Mai 2009
krisztina a scris:

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti ce intelege legiuitorul prin deductibilitatea combustibilului pentru "vehicule utilizate pentru inchirierea catre alte persoane " - formulare folosita la pct.3 lit.t alin.4 articol 21 din L571/2003 modificata?
Ce fel de activitate trebuie sa aiba firma respectiva?
Va multumesc

obiectul de activitate :servicii de inchiriere auto
Firma pune la dispozitia clientului auto cu sau fara sofer pe o perioada determinata in schimbul unei plati care sn chirie.
Multumesc, pentru raspuns. Insa tot nu inteleg in acest caz ce fel de combustibil se poate deduce, pentru ca banuiesc, clientul respectiv isi cumpara singur combustibilul, nu-l deconteaza la firma de inchiriere?
krisztina a scris:

Multumesc, pentru raspuns. Insa tot nu inteleg in acest caz ce fel de combustibil se poate deduce, pentru ca banuiesc, clientul respectiv isi cumpara singur combustibilul, nu-l deconteaza la firma de inchiriere?

Daca clientul isi pune singur combustibil este cheltuiala lui si si-o deconteaza la firma de care apartine sau la nevasta.

La firmele de inchiriere auto in general la cele care inchiriaza cu tot cu sofer, mai ales catre straini, soferul se ocupa sa platesca combustibilul, sa platesca parcarea, iar la sfarsitul perioadei firma de inchiriere factureaza manopera soferului si refactureaza cu tva combustibilul, parcare etc; deci in acest caz firma de inchiriere auto isi deduce tva la cumparare si colecteaza tva la refacturarea combustibilului.
Chiar si la inchirierea fara sofer, plinul poate fi facut deja si atunci pe factura de plata a chiriei va aparea si refacturarea combustibilului.
:)

Multumesc, acum m-am lamurit. :thumbup:=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila refacturare chirie/utilitati ionela11 ionela11 Buna ziua, O intrebare ....am o societate neplatitoare de tva....si care inchiriaza spatii comerciale catre diversi beneficiari. Intrebarea mea este....care ... (vezi toată discuția)
Refacturare carburanti AncaUrda AncaUrda O societate comerciala are un parc mare de utilaje; in acest scop se aprovizioneaza cu carburanti: benzina si motorina de la Rompetrol . Pentru utilajele sale, ... (vezi toată discuția)
Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)