avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare sau cerere revizuire ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare sau cerere revizuire ?

Buna ziua, ce cai de atac as mai putea sa folosesc in urmatorul caz :
Prin hotararea tribunalului s-a respins exceptia prescrierii dreptului la contestatie decizie pensie si s-a admis cererea pe fond pentru recalcularea pensiei conform adeverintelor sporuri cu caracter permanent depuse la dosar. Recursul formulat de casa de pensii a fost admis la curtea de apel pentru motivul ca nu a fost introdusa contestatia in termenul de 30 de zile, iar hotararea tribunalului a fost modificata in totalitate. Decizia de pensie a fost luata la cunostiinta de catre reclamant la data de 28.03.2013 iar contestatia a fost depusa la 02.04.2013. La data de 15.04.2013 a fost emisa a doua decizie cu rectificarea erorilor contestate dar fara a lua in calcul adeverintele pentru sporuri cu caracter permanent. Reclamantul a contestat din nou la data de 16.04.2013 conform Ord 1453/2011.iar in decizia curtii de apel se motiveaza ca nu s-a respectat termenul de 30 de zile. Mentionez ca am primit de la casa de pensii locale in urma ultimei contestatii raspunsul ca sporurile cu caracter permanent nu se iau in calculul punctului de pensie. In baza acestui raspuns am inaintat actiune in justitie. Ce cai de atac as mai avea in acest caz deoarece judecatorul de la curtea de apel nu a calculat corect termenul de prescriere, iar decizia este definitiva? Va multumesc pentru ajutor.


Mai degraba revizuire, dar depinde si de "piesele" dosarului dvs! Ar fi bine sa mergeti la un avocat macar pentru o consultatie! Atentie:Termenul de revizuire este de 30 de zile fie de la pronuntare, fie de la comunicare (functie de cazul de revizuire)!
Puteti sa-mi spuneti la ce aliniat din art 509 c.pr.civ. se incadreaza cazul meu ?
Avand in vedere ca nu va incadrati la niciun motiv prev. de art. 509 C proc civ, rectific, nu trebuie mers pe revizuire, ci eventual pe contestatie in anulare, avand in vedere prev. art. 503 alin. 2 pct. 2 din Cod proc civila (dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale)!
La asta ma gandeam si eu, iar in acest caz se va stabili un nou termen de rejudecare sau se va da o alta solutie. Ce parere aveti?
In cazul dvs. se va forma un nou dosar (la care se va atasa cel anterior!) si vi se va da o hotarare!Hotărârea dată în contestaţie în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea atacată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere chemare in judecata casa de pensii Lungu Constantin Lungu Constantin La data de 28.03.2013 am primit de la Casa Locala de Pensii, Decizia de pensie cu erori de calcul pentru care am facut contestatie la data de 29.03.2013. In ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare sau revizuirea FRD FRD Contestatia in anulare sau revizuirea cine o judeca daca atac decizia unei curti de apel ,tot curtea de apel sau ICCJ? (vezi toată discuția)
In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)