avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere chemare in judecata Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere chemare in judecata Casa de Pensii

La data de 28.03.2013 am primit de la Casa Locala de Pensii, Decizia de pensie cu erori de calcul pentru care am facut contestatie la data de 29.03.2013. In urma acestei contestatii, la data de 15.06.2013 am primit o noua Decizie de pensie cu rectificarea erorilor contestate dar fara a se lua in calcul sporurile cu caracter permanent pe care le-am mentionat conform adeverintelor depuse la dosar (ore festive). Intrebarea mea este daca chem in judecata Casa de Pensii Locala de la care am primit Decizia de pensie ? Sau trebuie sa chem Casa de Pensii Judeteana ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:44, 22 Iunie 2013
Cititi cu atentie motivarea casei de pensii legata de neluarea in calcul a sporurilor cu caracter permanent de care amintiti.
Primul pas este sa incercati sa rezolvati urgent ce a mentionat casa teritoriala de pensii referitor la neluarea in calcul a sporurilor respective si apoi sa depuneti contestatie in termen (cel mentionat pe noua decizie de pensionare) la Comisia Centrala de contestatii din cadrul CNPAS.
In functie de rezolvarea comisiei centrale de contestatii, ulterior puteti sa depuneti actiune in instanta, care sa va fie acceptata.
Dacă sunteţi din Bucureşti, urmează să vă judecaţi cu C.P.M.B. Însă, întâi veţi formula contestaţie la Comisia Centrală de Contestaţii, potrivit art. 149 din Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare sau cerere revizuire ? Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, ce cai de atac as mai putea sa folosesc in urmatorul caz : Prin hotararea tribunalului s-a respins exceptia prescrierii dreptului la contestatie ... (vezi toată discuția)
Puterea lucrului judecat recalculare pensie Lungu Constantin Lungu Constantin Tribunalului a admis cererea pe fond pentru recalcularea pensiei conform adeverintelor sporuri cu caracter permanent depuse la dosar. Recursul formulat de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)