avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre CASA de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre CASA de Pensii

Buna ziua,
Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia.
In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au eliberat adeverinte cu sporurile cerute la care s-a platit CAS. Am fost cu adeverintele la Casa de pensii si cu cererea de recalculare, iar Casa nu le-a luat in seama, motivand ca nu sunt sporuri cu caracter permanent.
Am actionat in judecata Casa de pensii, am castigat atat la fond cat si la Curtea de Apel, cele 3 sporuri, primind Hotarare judecatoreasca definitiva.
Am revenit la Casa de pensii cu Hotararile judecatoresti si cu cererea de recalculare, iar casa de pensii mi-a dat decizia care contine un singur spor in loc de 3 nefacanduse referire la drepturile banesti din 2015 cand am depus cererea de recalculare.
Mentionez ca am fost mai multi colegi care am dat in judecata Casa de Pensii, ei au primit aceste drepturi retroactiv.
Imi puteti spune ce este de facut?
Astazi am contestat decizia de recalculare a acestor sporuri intrucat Casa de Pensii nu respecta hotararea judecatoreasca definitiva.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 21:28, 10 Ianuarie 2018
In ziua in care ati primit postal decizia de pensionare, calculata cu un singur spor in loc de trei, in timp de 30 de zile, de la acea zi, trebuia sa faceţi contestaţie conf. art. 149 din leg. 263/2010. Daca ati facut-o si ati depus-o la casa de pensii este in ordine. Contestaţia la Comisia Centrala de Contestatii (CCC) din cadrul CNPP, dureaza cel putin 2 ani. Asteptati sa treaca 50 de zile (45 termenul de raspuns si 5 zile posta de primit), dupa care veti actiona in judecata casa de pensie, conform decizie nr. 956 din noiembrie 2012, a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a distpzitiilor art. 149 si 151 din leg. 263/2010 privind sistemul unitar de pensie publice. Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
procesomanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri gr 1 lipsa, in calculul cuantumului pensiei. toma st toma st Buna ziua, Sint in urmatoarea situatie: In urma demersurilor mele, catre Casa Teritoriala de Pensii, la aproximativ un an dupa pensionare ( limita de virstra, ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie Ada_S15 Ada_S15 Bună ziua,am si eu o întrebare:mamă mea a depus actele Pt pensionare Si recent i-a ajuns si decizia,însă nu este mulțumită de rezultat,cu siguranță au ... (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)