avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie pensie

Bună ziua,am si eu o întrebare:mamă mea a depus actele Pt pensionare Si recent i-a ajuns si decizia,însă nu este mulțumită de rezultat,cu siguranță au făcut ceva greșeli de calcul.Am văzut că se poate face contestație în termen de 30 de zile,si doar potrivit art. 149 alin. 1 din Legea nr. 263/2010,însă nu stiu cum se procedează,dacă este vreun formular pe care ar trebui să-l descarce Si apoi să-l completeze sau contestația trebuie facuta într-un alt fel.Unde trebuie trimisă contestația,la București sau depusă la ghiarele Casei de pensii din județul în care locuiește Si cum(prin email,posta sau depusă personal),tin sa precizez ca locuiește în Curtici,județul Arad.Aștept răspunsurile dumneavoastră cat mai repede posibil.Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 11:59, 20 Ianuarie 2017
Depuneti o contestatie in maxim 30 de zile de la emiterea deciziei de pensionare la Casa Judeteana de Pensii de care apartineti. Aceasta din urma, este obligata sa o trimita insotita de o nota de prezentare si cu dosarul de pensie la Comisia Centrala de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti. Raspunsul din partea CNPP, poate dura si peste 2 ani de zile ! Prin hotararea nr. 956/13.11.2012 a Curtii Constitutionale a Romaniei, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.149 si 151 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, dupa ce expira termenul de 45 de zile in care in mod precis nu veti primi raspuns, puteti actiona Casa Judeteana de Pensii in instanta. Instanta va obliga institutia sa va dea un raspuns intru-un timp mult mai scurt ! Actiunea in instanta este scutita de taxa de timbru !
Modelul de contestatie il veti gasi aici:

www.cpmb.ro/Formulare/contestatie
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2017
procesomanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)
Contestatie la judecatorie la decizia de pensionare Obacescu Mihai Obacescu Mihai Doresc sa gases un avocat cu experienta privind pensionarea si neluarea in calcul la Decizia de pensionare a unor venituri suplimentare obtinute. Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)