avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Puterea lucrului judecat recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Puterea lucrului judecat recalculare pensie

Tribunalului a admis cererea pe fond pentru recalcularea pensiei conform adeverintelor sporuri cu caracter permanent depuse la dosar. Recursul formulat de casa de pensii a fost admis la curtea de apel pentru motivul ca nu a fost introdusa contestatia in termenul de 30 de zile, iar hotararea tribunalului a fost modificata in totalitate. La solicitarea mea angajatorul a anulat adeverintele pentru sporuri cu caracter permanent(ore festive)deoarece acestea aveau calculul pana in anul 2011 si s-a emis alte adeverinte cu calculul pana in anul 2001 cu alt nr si data si am mai primit o noua adeverinta pentru sporuri periculoase. Am depus din nou aceste adeverinte la Casa de pensii in urma carora am primit decizia de recalculare cu valorificarea sporului pericol iar cele pentru ore festive am primit raspuns ca nu se iau in calcul conform legii 263/2010. Am facut contestatie la Comisia centrala de la care nu am primit nici un raspuns dupa aprox.6 luni. Intrebarea mea este daca se poate invoca puterea lucrului judecat de catre casa de pensii in cazul unei noi actiuni introdusa de mine pentru ultima decizie recalculata in cauza fiind adeverintele pentru ore festive (cu un nr nou de inregistrare cele anterioare fiind anulate de angajator) iar obiectul fiind noua decizie modificata.
Va multumesc pentru respuns
Cel mai recent răspuns: Lungu Constantin , utilizator 12:29, 31 Ianuarie 2015
Deoarece nu am primit niciun raspuns la solicitarea mea, consider sa raspund tot eu pentru a fi informati cititorii avocatnet.
Nu poate fi invocata puterea lucrului judecat deoarece autoritatea lucrului judecat este condiţionată de tripla identitate a celor trei elemente : obiect, cauză şi părţi . In cazul meu obiectul este o noua decizie de pensie cu alt numar si alta data, iar in cauza sunt alte adeverinte eliberate de angajator cu calculul pana in anul 2001 inregistrate cu alt nr si data. Legal si juridic casa de pensii poate invoca aceasta exceptie, dar care va fi respinsa de catre instanta.
Daca nu am informat corect imi cer scuze, iar daca are cineva alta parere rog sa o faca publica. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare sau cerere revizuire ? Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, ce cai de atac as mai putea sa folosesc in urmatorul caz : Prin hotararea tribunalului s-a respins exceptia prescrierii dreptului la contestatie ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo elenadintroia elenadintroia Prin sentinta tribunalului s-a admis recalcularea pensiei conform adeverintelor depuse la dosar pentru sporuri cu caracter permanent ( plata zile festive ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata casa de pensii Lungu Constantin Lungu Constantin La data de 28.03.2013 am primit de la Casa Locala de Pensii, Decizia de pensie cu erori de calcul pentru care am facut contestatie la data de 29.03.2013. In ... (vezi toată discuția)