avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Pe o suprafata de teren exista o gradinita si pe aceeasi suprafata au titlul de proprietate altii iar prin actiunea in revendicare, Instanta, in stadiul procesual fond, a obligat ca acestia sa fie lasati in deplina proprietate si a dispus evacuarea si ridicarea constructiei edificate (gradinita) de pe acest teren. Este normal, mai ales ca este vorba de o gradinita. Ce se poate invoca in apel sau in continuare?
Este normal in masura in care reclamantul (adica cel care revendica terenul abuziv ocupat) face dovada faptului ca cel care a ridicat gradinita a ridicat-o cu rea credinta (adica cunoscand ca terenul nu ii apartine).
IN cazul in care nu se face aceasta dovada nu se poate solicita ridicarea constructiei.
De retinut ca dreptul la proprietate este garantat de constitutie iar in masura in care in mod abuziv ati ridicat o constructie pe terenul altuia se poate invoca accesiunea imobiliara si puteti raane si fara constructie.
In apel se pot invoca atat chestiuni procedurale .... care insa mnu pot fi comentate decat in masura in care se studiaza dosarul ..... fie chestiuni de fond care tin de interpretarea probelor, de aplicabilitatea unor texte legale ... samd ...
nu gradinita era deja dinainte de a li se da lor titlul de proprietate
or fi avut o adeverinta de punere in posesie anterior.
Cand gradinita a fost construita era terenul celui care a edificat constructia ?
nu era terenul lui.era vecin cu gradinita
Si daca nu era terenul lui cum i s-a eliberat titlu de proprietate?

Alte discuții în legătură

Constatare drept de proprietate pe constructii, terenul fiind al altei persoane zahy zahy Am construit casa(cu autorizatie) si anexe(fara autorizatie)inca din 1978, pe terenul in suprafata de 640 m.p. atribuit de CAP(dara pentru care nu am aceasta ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului alexandra33 alexandra33 Am o problemă am cumpărat în 1978 un teren cu construcții unde aveam în folosință și suprafața de 250 mp. în realitate era mai mult. ... (vezi toată discuția)