avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respect si lipsa acestuia - distanta dintre constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respect si lipsa acestuia - distanta dintre constructii

Locuiesc la curte, intre doi vecini.Unul dintre acestia intentioneaza sa-si prelungeasca cotetul pasarilor peste gard la mine in gradina.Nu cu foarte mult dupa spusele lui, dar cu un acoperis in doua ape, iar o apa va lasa la mine din ce ploua sau zapada topita.
Din ce am citit pe NET distanta minima legala intre constructii si hotar trebuie sa fie 60 cm.
Desi sotia mea i-a adus la cunostinta faptul ca nu este legal ceea ce vrea sa faca, acesta in aroganta sa i-a replicat ca este al lui gardul, si deci face constructia pe gardul lui, pe stalpii de sustinere.
Cu multi ani in urma, inainte sa ma mut aici unde locuiesc (in casa bunciilor sotiei) acelasi vecin si-a ridicat direct pe hotar o magazie de lemne din tabla de butoaie de cca. 3 m inaltime.In spatele acestei magazii se usuca foarte greu pamantul si deci in consecinta nu-l pot folosi mai la nimic.
Exista cumva o lege care sa limiteze felul constructiei ce poate umbri gradina mea si astfel sa o faca neadecvata culturilor ? - Soarele rasare dinspre gradina vecinului peste a mea, si pana nu se face ora pranzului nu prea am caldura acestuia la culturi.
Mai are construita o anexa a casei sale lipita de un perete al casei mele, dincoace de hotar la mine in gradina.Cu foarte multi ani in urma bunicul sotiei mele i-a dat acord verbal tatalui vecinului sa-si lege casa de a noastra prin acea aneza.
Pentru nici una dintre situatii nu are acord scris si vreau sa reglementez situatia.
Carei autoritati ma pot adresa direct pentru lamurirea situatie si cum se poate rezolva conflictul in mod legal ?, fiindca de vorba buna n-am sorti de izbanda.Multumesc anticipat !.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Dum-Al, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ... Euroinvest Euroinvest Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai. La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu ... (vezi toată discuția)
Taxe ptr autorizatii de constructie 36sorin 36sorin buna ziua.doresc sa fac unele schimbari la casa mea ,insemnand sa mai ridic o magazie,sa daram si sa ridic in alta parrte alte cotete ptrpasari.ce ma frapat a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)