buna ziua.doresc sa fac unele schimbari la casa mea ,insemnand sa mai ridic o magazie,sa daram si sa ridic in alta parrte alte cotete ptrpasari.ce ma frapat a fost faptul ca am aflat ca ptr fiecare in parte,trebuiesc facute masuratori,asta insemnand aducerea unui expert spre masurare a intregului lot si ansamblu de cladiri,plata unor taxe,chiar si la cadastru ptr insemnarea in acte a acestor modificari si constructii.nedumerirea mea este,cum si ptr un cotet sa il ridic am nevoie de acte si aprobari?!!!!!!!!
pai,unde mai este dreptul omului?dreptul asupra proprietatii?mai nou am auzit si daca ai nevoie sa iti ridici o toaleta ,ca la tara,ai nevoie de aprobare!!!!!!!!!la ce o fi folosind,dumnezeu mai stie!mentionez,daca are vreo importanta,ca locuiesc in mediu rural,respectiv in loc saucesti,bacau,grav afectata de inundatii anul trecut pe 28 iulie.as mai dori in plus ,sa stiu care este legea privind regimul constructiilor,in care se prevede ptr ce fel de constructii si amenajari,sunt necesare aprobari si ptr care nu sunt.va multumesc anticipat,si cu respect!
Pentru modernizari nu va trebuie aprobare!Adica ,in locul magaziei ,construiti o camera ,se spune ca ati modernizat magazia!Cotetele de pasari nu se considera cladiri!Atentie la vecini,nu trebuie sa periclitati buna vecinatate!Cotetele de pasari trebuie sa respecte distanta legala fata de gardul vecinului dar si pozitia(nu construiti in fata geamurilor,usilor vecinilor).Magazia transformata nu trebuie sa ia lumina casei vecinului(distanta legala fata de granita propietati este de 1,90m(fata in fata) si 0,9m(piezis).Cred ca am fost ,destul de explicit!
mai am de facut unele observatii in privinta a ceea ce am scris mai devreme.magazia a fost facuta in 2002,din paianta,fara a cere nici un fel de aprobare.sincer,nici nu stiam la acel moment daca era necesar ssau nu asa ceva.acum,dupa inundatiile de anul trecut,doresc sa ridic fundatia cu inca 50 cm,si din acea magazie sa fac si o camera,posibil de locuit in eventuale situatii,si o magazie.nu stiu daca sa ma apuc de ele,ptr ca nu stiu de ce anume ma lovesc cu legile astea si cu tot felul de aprobari.mai specific si faptul ca noua magazie o voi ridica din b.c.a. asta daca are vreo importanta sau nu.va multumesc din nou anticipat,cu tot respectul
Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii cu toate modificarile si completarile ulterioare. Acolo gasiti toate lucrarile care necesita autorizarea de constructie.
Si sa nu va mai mire nimic din ce vi se cere... in 2004, pentru constructia unui gard am avut nevoie la emiterea autorizatiei de aviz de la RATB (cu toate ca liniile RATB treceau in capatul strazii, la 200m de terenul meu ), aviz de la Electrica, de la telefoane, de la gaze, de la apa si nu mai tin minte de unde, vreo 7 in total. Stiti care a fost raspunsul pe toate aceste avize? " Nu necesita avizare"! Dar, evident, toate s-au platit...
Avand in vedere ca doriti sa construiti la tara, s-ar putea sa aveti noroc si sa scapati mai ieftin. Mult succes!