avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe ...

Buna seara. Va rog mult sa imi dati un sfat pentru situatia pe care am trait-o zilele trecute numai.
La vecinii mei ,de langa casa mea,s-a produs un incendiu care mi-a afectat si imobilul meu, partial.Pentru ca nici eu si nici vecinii mei nu avem asigurate imobilele, cum ar fi indicat sa procedez cu acestia (ca sa-mi recuperez pagubele) ,care ar trebui sa fie pozitia mea in acest caz si care sunt drepturile mele legale in aceasta situatie si tinand cont de intamplarile anterioare .
Locuiesc intr-o localitate de langa Bucuresti de aproxim.12 ani.Anterior ,am locuit la bloc si am mostenit un teren de 500 mp cu o casa batraneasca ,de la bunica.Terenul acesta se invecineaza direct cu proprietatea unei matusi ,proprietate care are o casa pe ea construita pe hotarul dintre noi .Prin anii 1990 am mostenit locul,iar prin 1996 pe un colt al terenului meu am construit un garaj cu supr.de 100 mp,cu inaltime de 3m ca sa pot folosi acest spatiu si ca depozitare .La vremea aceea ,am cerut acordul matusii vecine sa asezam si noi garajul cu o latura la hotar,asa incat sa se continue peretii de zidarie dintre noi( ea avea casa pe hotar pe o lungime si noi veneam in continuare cu latura garajului pe hotar),ca sa nu mai construim un petec de gard intre constructii. Chiar ne-a permis sa lasam o ferestra mica pentru lumina pe partea dinspre matusa,mai sus c-am la 2 m inaltime de la podea.
Pe partea cu matusa,garajul meu era liber de constructii,nu exista decat un cotet din lemn in dreptul acestuia.
Dupa ani,matusa batrana s-a stins si fiul acesteia cu sotia si -au construit in dreptul garajului si chiar mai extins, pe hotar,mai multe constructii din zidarie si a ajuns cu inaltimea acestor camere la nivelul garajului meu,chiar lipit de acesta (am observat tarziu ca au construit ceva pentru ca imi acoperise geamul cu zidarie). Si tot pe hotar cu mine,mai sus,si pe hotar cu vecinul din spatele meu,fiul matusii a construit mai multe cotete de porci,de pasari ,magazii din lemn pentru depozitare grane,lemne,coceni etc.si creste porci si pasari ,si producea mizerie ,miros ingrazitor si soareci,sobolani.
Le-am atras atentia mereu in legatura cu disconfortul pe care il suferim ,dar degeaba,nici nu a vrut sa auda.Chiar am facut o sesizare catre Primaria locala sa mearga sis a le atraga atentia ,ca mirosul si mizeria sunt de nesuportat de multi ani.
Politia locala a fost la fiul matusii si ne-a raspuns ca a gasit curat in acele cotete ,ca nu este mizerie si ca sesizarea mea nu este justificata,chiar la raspunsul meu au adaugat si fotografii cum acele cotete de porci si cotete de lemne,de pasari ,erau sustinute de o latura a garajului meu,de alta latura a casei vecinului de langa mine,apoi de un perete al casei unui alt vecin...
Acum ,zilele trecute,fiul matusii a facut un gratar si a uitat focul nesupravegheat ,care a cuprins toate baracile,cotetele,lemnele depozitate si granele,a ars tot si a trecut si la acele constructii care erau lipite de garajul meu.A ars si o parte din casa unui vecin care este langa noi.Focul s-a extins si la acoperisul garajului meu ,arzand in proportie de 30 la suta din el,pentru ca au stins pompierii ,altfel ardea si casa mea si tot garajul.Opt masini de pompieri au venit in ajutorul nostru si mai era foarte putin ca tragedia sa fi fost si mai mare.
Nici acum ,dupa acest eveniment nefericit,fiul matusii nu vrea sa renunte la acele cotete care au ars si nu renunta la a depozita lemne si ce mai are langa constructiile noastre,adica lipite de zidurile imobilelor noastre.
I-am explicat ,l-am rugat sa inteleaga ca nu este in regula,ca ar fi fost bine sa nu mai construiasca acele camera lipite de zidul garajului meu,ca era bine sa lase o minima retragere,dar sustine ca are documente la acele camere construite recent,ca el doar a construit pe amprenta vechiului imobil,adica acelei case batranesti.Dar eu stiu sigur,ca atunci cand eu am construit garajul,in dreptul garajului meu,pe toata latura de la hotar,nu exista decat un cotet mic de lemn,nu era o alta constructive acolo.
Cum ar fi putut sa obtina autorizatie pentru acele constructii si fara acordul meu,pentru ca a construit pe hotar,lipit de constructia mea.
In acest moment ,se fac cercetari in legatura cu sursa focului,se fac constatari si as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Cum sa-I conving sau exista vreo lege in acest sens care sa-I interzica construirea si depozitarea unor anexe din lemn sau alte materiale lipite de zidul imobilului meu???
Cum ar trebui sa procedez in acest caz,la cine as putea apela, sa nu mai am teama ca imi ia foc iar casa sau garajul,mai ales ca fiul matusii mai consuma si alcool si nu ma inteleg nici cu el si nici cu sotia lui.
Va multumesc pentru rabdare si implicare si va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi. De cateva zile de la eveniment ,nu mai putem dormi ,nici eu nici sotul,santem stresati si speriati de situatia prin care am trecut.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
Euroinvest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 16:39, 13 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exagerat de lunga postarea dvs astfel de amănunte se dau in cadrul unei consultatii nu pe un forum.Nu am avut răbdare să citesc integral dar va pot asigura ca pt repararea pagubelelor produse de incendiu singura variantă este instanța o actiune in raspundere civila delictuala care necesită angajarea unui av.Pt cotele,construcții ilegale sesizări la Primărie,Direcția de Sănătate Publică sau DSV daca sunt si animale etc
Multumesc frumos.Am incercat sa expun in detaliu situatia,ca sa puteti intelege exact si sa pot obtine un raspuns la cum sa procedez si unde sa ma adresez in acest moment.Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, unde trebuie sa ma adresez in conditiile in care ... Euroinvest Euroinvest Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez in conditiile in care vecinul meu isi construieste alte voliere de porumbei ,pe care le tot lipeste de zidul casei ... (vezi toată discuția)
Pot construi o magazie( cotet pasari,fanar) din lemn usoara fara autorizatie de constructie? Cauni suci ioan Cauni suci ioan Am construit o casuta ,garaj si o magazie conform proiectului pt. Care platesc impozit.Am receptia facuta de mai bine de 2 ani.Acum doresc sa mai fac o ... (vezi toată discuția)
Distante minime intre constructii intre gard vecin fose septice si cotete de gaini vidaalexandra vidaalexandra Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Vecina si-a construit casa acum un an la 2 M distanta de gard unde eu am cotetele la pasari si la ... (vezi toată discuția)