avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca prestata pe langa cea din fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca prestata pe langa cea din fisa postului

Buna dimineata. Lucrez la o firma de curatenie intr-un depozit de logistica (sper ca am zis bine). Pe langa faptul ca se face curatenie se fac si alte treburi suplimentare ce nu tin de fisa postului. Sa va dau cateva exemple: etichetare,aranjarea carucioarelor pe rute,aranjarea paletilor,punerea pe palet navete cu sticle goale si lista poate continua. Intrebarea mea este: aceste munci suplimentare fac parte din domeniul curateniei,ca asa cere beneficiarul sau se pot plati separat? De la firma ptr care lucrez,mi-a zis ca dac nu fac vor avea probleme la incheierea contractului anual cu acel depozit. Ce as putea sa fac? Doar ce tine de curatenie sa sa fac o vizita la ITM? Va multumesc si ma.scuzati ca am scris la aceasta ora.
Cel mai recent răspuns: dmion , utilizator 13:00, 14 Mai 2014
1. Salariatului ii revine, printre altele si obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.

2. Angajatorul are dreptul , printre altele, sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

3. In acest sens, solicitati angajatorului ca acele dispozitii pentru indeplinirea unor atributii care nu sunt cuprinse in fisa postului sa vi le dea in scris.
Daca considerati ca nu sunt legale, atunci sunteti indreptatita sa refuzati indeplinirea acestora.
Fisa postului a fost intocmita dupa ce au fost anuntati ca vor avea un control de la ITM. Sefele mele au tot zis ca vor adauga muncile suplimentare ,cand vor renegocia contractul cu depozitul. Eu am prins,pana in prezent,doua renegocieri. Nu am auzit nimic cu privire la acele munci suplimentare daca ne vor plati suplimentar,dar ne obliga sa facem acele munci,ptr ca asa cere beneficiarul. Dim cate stiu,la partea de etichetare trebuia sa ne plateasca separat,avand in vedere ca noi,cei de la curatenie,nu avem voie sa facem etichetari. Ce as putea sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stivuitorist cor 834403 ciubotariu claudiu ciubotariu claudiu Buna ,am o dilemă dacă mă puteți lămuri curând m-am angajat stivuitorist prblm că fisa postului conține altele atribuțiuni total diferite de cea de ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului euggen23 euggen23 Buna ziua, de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa ... (vezi toată discuția)
Furt marfa pe durata transportului Septimius4 Septimius4 Buna ziua, Cu o saptamana inainte societatea a avut de efectuat un transport de apa infoliata pe paleti, fiecare palet cu eticheta corespunzatoare bon ... (vezi toată discuția)