avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare autoturism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare autoturism

Firma platitor de tva in 2010 a cumparat un autoturism cu 35000 lei+tva, pana acum a amortizat aproximativ 15000 lei , deci val neamortizata 20000.
Firma daca vinde autoturismul la pretul pietei de ex cu 10000 lei +tva , tb ajustat tva dedus initial in 2010 ?? adica (20000-10000)*19= 1900 lei trebuie inregistrat ca tva colectat
Stimati consultanti !

Va rog astept o parere
Stimati consultanti !

Nu aveti nici o parere in acest caz ??
Buna ziua!
In cazul dvs. nu se ajusteaza tva-ul.
Factura de vanzare a autoturismului se inregistreaza ca orice vanzare (10000lei+tva).

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Elis Ismail, Contabil
Tva ul nu trebuie ajustat, insa trebuie avuta in vedere valoarea neamortizata ramasa( 20.000 - 10.000 "vanzarea" ) , valoare nedeductibila la calculul impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)