avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare mijl.fixe sub valoarea
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare mijl.fixe sub valoarea

Buna seara!
Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai mica decat valoarea masinii minus amortizarea. Factura a fost facuta cu TVA. Cum procedez cu TVA-ul?
Trebuie sa platesc la finante diferenta de TVA,( TVa-ul valorii cu care trebuia sa vand masina si TVA-ul valorii cu care am vandut masina)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 13:34, 6 Octombrie 2009
n-am regasit cazul Dvs in situatiile descrise la
ART. 148
Ajustarea taxei deductibile în cazul achiziţiilor de servicii şi bunuri, altele decât bunurile de capital

din codul fiscal,; ca urmare as zice ca tva-ul dedus initial ramine dedus la valoarea de atunci ;
Este corect ce spune D-na Staicu, conf. art.149 alin 4) lit d) din CF nu se ajusteaza TVA in cazul in care mf este vandut.

(4) Ajustarea taxei deductibile prevăzute la alin. (1) lit. d) se efectuează:
d) în situaţia în care bunul de capital îşi încetează existenţa, cu excepţia cazurilor în care se dovedeşte că respectivul bun de capital a făcut obiectul unei livrări sau unei livrări către sine pentru care taxa este deductibilă;
Daca val.de vanzare (fara tva) este mai mica decat val.ramasa neamortizata, diferenta este cheltuiala nedeductibila.
Ioana Constantin a scris:

Daca val.de vanzare (fara tva) este mai mica decat val.ramasa neamortizata, diferenta este cheltuiala nedeductibila.

Cf carui articol din CF?
Daca pretul de vinzare este pretul pietei diferenta este deductibila.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
t.simona, utilizator
Credeti ca este obligatorie evaluarea mf. pentru a stabilii pretul pietei in acest caz ?

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum trebuie procedat cu tva-ul din vanzarea autoturismului? diamantcs diamantcs Buna ziua Ajutati-ma va rog cu o chestie. In anul 2017 am achizitionat un autoturism in leasing la care am dedus doar 50% tva pe tot parcursul leasingului. ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila sau nedeductibila? mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna ziua! O SC detine un MF cu o valoare de intrare de 296.000 lei din care 263.000 lei reprezinta valoarea ramasa de amortizat, SC intentioneaza sa vanda ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)