avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuiala deductibila sau nedeductibila?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuiala deductibila sau nedeductibila?

Buna ziua!
O SC detine un MF cu o valoare de intrare de 296.000 lei din care 263.000 lei reprezinta valoarea ramasa de amortizat, SC intentioneaza sa vanda acest MF, dar cumparatorul ii ofera pretul pietei care este in jur de 105.000 lei.
Intrebare: in cazul vanzarii, la descarcarea gestiunii, valoarea ramasa de amortizat reprezinta o cheltuiala deductibila la calculul profitului impozabil?
Va multumesc anticipat pt raspunsul d-stra!!!
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 10:21, 15 Iulie 2013
Cf. Cod Fiscal, ART. 21 Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
Nu aveti nici o restrictie in vigoare la ora actuala pt a vinde sub valoarea amortizata, dpdv al cheltuielii, deci o consider deductibila mai ales daca aveti si o evaluare care sa certifice valoarea de piata actuala. Problema apare la TVA. Daca la momentul achizitiei ati dedus TVA pt intreaga valoare acum cand vindeti sub pret consider ca ar trebui sa ajustati TVA-ul.
Va multumesc! Dupa cum stiam, tva-ul nu se ajusteaza daca vanzarea se face cu tva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl.fixe sub valoarea irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatorul caz: am avut pe firma o masina la valoarea de 20000 lei, masina care nu era amortizata integral. Am vandut masina la o valoare mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto golf 5 georgianan georgianan buna ziua!am o nelamurire,,,poate ma puteti ajuta... in 2005 am achizitionat o masina, cu leasing pe un an...durata de amortizare s-a pus 5 ani , urmand sa se ... (vezi toată discuția)