avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nu stiu cum trebuie procedat cu tva-ul din vanzarea ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nu stiu cum trebuie procedat cu tva-ul din vanzarea autoturismului?

Buna ziua
Ajutati-ma va rog cu o chestie. In anul 2017 am achizitionat un autoturism in leasing la care am dedus doar 50% tva pe tot parcursul leasingului. Anul acesta am incheiat leasingul si am vandut autoturismul si nu stiu cum trebuie procedat cu tva-ul din vanzarea autoturismului?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:35, 22 Iulie 2021
Fiind TVA colectat, procedati ca si cu orice alt TVA colectat la vanzare si puteti efetua o ajustare a TVA daca va aflati in perioada de ajustare

Cf. Cod Fiscal art. 305. - Ajustarea taxei deductibile în cazul bunurilor de capital

(4) Ajustarea taxei deductibile prevăzute la alin. (1) lit. d) se efectuează:
c) în situația în care un bun de capital al cărui drept de deducere a fost integral sau parțial limitat face obiectul oricărei operațiuni pentru care taxa este deductibilă. În cazul unei livrări de bunuri, valoarea suplimentară a taxei de dedus se limitează la valoarea taxei colectate pentru livrarea bunului respectiv;
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva SDENYS23 SDENYS23 buna seara am și eu o întrebare dacă pentru o mașină sa dedus tva de către o persoana juridica și acesta o revinde este obligat sa restituie tva-ul ? (vezi toată discuția)
Vânzarea sub costuri ce implica? ContSters81838 ContSters81838 Vânzarea sub costuri. Implicații fiscale și nu numai Societatea pe care o reprezint a achizitionat mai multe autovehicule in luna februarie ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva autovehicol comercializat ContSters60554 ContSters60554 O societate comerciala achizitioneaza din UE in anul 2008, un mijloc de transport nou aplicandu-se taxare inversa . Perioada in care urma a se amortiza este de ... (vezi toată discuția)