avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera preliminara?

am inteles ca nu mai exista cale de atac dupa o solutie data in camera preliminara.totusi aceasta solutie este total incorecta.adica respinge ca nefondata plangerea impotriva rezolutiei procurorului desi sunt documente la dosar care arata clar ca aceste solutii nu sunt corecte.vreau sa merg mai departe...intrebarea este unde?cedo?sau mai exista si in tara alte posibilitati ?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 15:24, 1 Iunie 2015
Nu mai aveti cale de atac in tara, s-a terminat.
Sunt in aceeasi situatie! Din pacate, constat ca la noi in tara, majoritatea solutiilor de instanta sunt cel putin incorecte si nedrepte! Singura solutie pe care o mai avem este CEDO, desi CEDO nu ne poate oferi decat o compensatie a raului pricinuit si nu ne poate face dreptate in sensul schimbarii hotararilor de instanta date in Romania. Si in ciuda multelor amenzi pe care le primeste statul roman la CEDO, justitia din Romania persevereaza in a vedea doar cu un ochi!!!! Scrieti la CEDO!
Exact aceeiasi situatie si la mine.
Refuz sa cred ca CEDO este ultima solutie, asa ca, sunt in cautarea unei solutii ptr a declansa redeschiderea dosarului. Acum imi pun la punct detaliile si am luat in calcul inclusiv plangerea ptr abuz in serviciu al organului de cercetare penala.
Studiati-va bine tot dosarul si (daca aveti dreptate) este imposibil sa nu gasiti ceva 'nelalocul lui'. Eu am mers pe premisa ca indiferent ca partea adversa are cel mai bun avocat sau au 'spaguit' pe ici colo- "nimeni nu e perfect" si cel putin o greseala au facut.
Cautati bine si...succes si dvs.

Daca au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că a dispărut împrejurarea pe care se întemeia clasarea ati avea o sansa la redeschiderea urmaririi penale, dar este dificil, va dati seama.
la dosar exista contracte de munca in care apare indemnizatie proprietar(diurna) valoarea de 980 euro, iar adeverintele emise de firma intermediara spun ca toata suma din contract reprezinta diurna.si mai spun ei ca navigatorii sunt o categorie aparte si ca anumite aspecte prevazute in legislatia romana nu sunt armonizate cu legislatia internatioanala, chiar daca romania a ratificat acele conventii si tratate internatioanle, ca nu isi pot exprima puncte de vedere in legatura cu diurna care ulterior ar putea fi intepretate.cu toate aceste dovezi clare la dosar au considerat ca 1/4 din venitul net lunar trebuie aplicat la salariul de baza din contracte si ca restul sumei reprezinta diurna...desi diurna in contract apare 980 euro si in adeverintele emise reprezinta valoarea totala a salariului.....ce sa mai faci cand exista dovezi pe care nimeni nu a vrut sa le vada? am inregistrat palngere penala ptr fals in inscrisuri sub semnatura privata impotriva directorului companiei intermediare care si-a permis sa emita acele adeverinte si de care s-a tinut cont ptr a-l avantaja pe cel obligat la palta pensiei de intreinere ....ce sa mai spun...nici eu nu renunt dar vreau sa aflu cum pot merge inainte in acest dosar care nu a avut nicio sansa in camera preliminara.acum 2 ani cu aceleasi documente fosrtul sot a fost condamnat si nu au decis ca e diurna toata suma pe care naviga, iar acum ..e curat ca lacrima!!!!

Alte discuții în legătură

Se poate cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 dosarul penal de abandon de familie a fost in cercetare la politie 1 an dupa care a fost trimis la parchet cu propunere de trimitere in judecata.a mai stat 1 ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)