avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate cere redeschiderea unui dosar penal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate cere redeschiderea unui dosar penal?

dosarul penal de abandon de familie a fost in cercetare la politie 1 an dupa care a fost trimis la parchet cu propunere de trimitere in judecata.a mai stat 1 an la parchet dupa care s-a dispus prin ordonanta sanctionarea doar cu o amenda pentru una din lunile in care nu a platit corespunzator, considerand parchetul ca restul sumelor achitate au fost corecte.am facut plangere la prim si in instanta, dar judecatorul de camera preliminara a considerat ca parchetul are dreptate.
exista la dosar contracte de munca ale paratului in care acesta este remunerat cu un salariu de baza de x euro, o diurna de y euro si alte sume de z euro care intra in total salariu pe luna.firma intermediara prin care se semneaza aceste contracte a raspuns politiei ca paratul are un salariu de baza de x euro si o diurna de x+y+z euro, iar in alte adeverinte au spus ca are un salariu de baza de x euro si o diurna de y+z euro.parchetul a motivat in ordonanta ca paratul plateste corect pensia la salariul de baza din contracte si ca restul sumelor reprezinta diurna, mai ales ca din dispozitivul hotararii nu se intelege ce inseamna venit net lunar.am solicitat in instanta lamurirea dispozitivului hotararii, cererea mi-a fost admisa si instanta a specificat acum ca in sintagma de " venit net lunar' nu intra si sumele obtinute de parat cu titlu de diurna.in acest caz pot cere redeschiderea dosarului penal?se vede clar din contracte ca suma ce reprezinta diurna este y euro si nu y+z euro.
daca se poate redeschide acest dosar cui trebuie sa ma adresez parchetului sau instantei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 16:39, 27 Septembrie 2014
In primul rand, abandon inseamna neplata cu rea credinta timp de 3 luni, nu doar o luna. Procedural, nu mai exista cale de atac impotriva solutiei data de judecatorul de camera preliminara in cazul dvs. care este definitiva.
Diana Persa, Avocat
plangerile mele au fost facute din 2 in 2 luni si apoi la fiecare 3 luni ptr ca nu platea conf sentintei civile 1/4 din venitul net lunar.dupa ce parchetul a motivat ca instanta nu a specificat clar daca in acest venit net intra sau nu si diurna obtinuta, am cerut lamurirea hotararii.era clar ca diurna nu intra.in aceste conditii, in care acum am lamurirea hotararii si in care se spune clar ca diurna nu intra in venit pot cere redeschiderea urmaririi penale? ptr ca parchetul si judecat de camera preliminara au considerat ca diurna este repezentata si de celelalte sume din contract , mergand pe ideea ca nu se intelege hotararea.
la momentul la care s-a dat solutia in camera preliminara eu nu aveam lamurirea hotararii.
desirelia75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere revizuirea unei incheieri date in camera preliminara? desirelia75 desirelia75 in baza art 341 alin 6 lit a Cod proc.pen.mi-a fost resinsa plagerea impotriva ordonantei parchetului de neincepere a urm penale impotriva fostului sot ptr ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera preliminara? desirelia75 desirelia75 am inteles ca nu mai exista cale de atac dupa o solutie data in camera preliminara.totusi aceasta solutie este total incorecta.adica respinge ca nefondata ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de redeschidere a urmaririi penale pe motiv ca efectele unei hotarari de lamurire din civil nu pot avea eficienta in trecut in materie penala desirelia75 desirelia75 am solicitat parchetului redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar de abandon de familie, pe motive ca au aparut elemente noi ce nu erau cunoscute la ... (vezi toată discuția)