avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere cerere de redeschidere a urmaririi penale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere cerere de redeschidere a urmaririi penale pe motiv ca efectele unei hotarari de lamurire din civil nu pot avea eficienta in trecut in materie penala

am solicitat parchetului redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar de abandon de familie, pe motive ca au aparut elemente noi ce nu erau cunoscute la momentul solutionarii de catre procuror.ei au motivat atunci ca invinuitul nu trebuie sa dea pensie minorei si din diurna.am cerut lamurirea dispozitivului hotararii si instanta a lamurit in sensul in care trebuie sa dea pensie si din diurna obtinuta.procurorul motiveaza acum ca:
1.nu se paote imputa numitului neplata unei parti din diurna obtinuta ptr perioada retinuta in solutia dispusa in dosarul penal, devreme ce chiar prin decizia civila nr. , atasata in copie la dosar de petenta, tribunalul a considerat ca se impune lamurirea dispozitivului sentinetei civile nr.x, cu privire la intelesul acesteia {deci acesta nu era clar, in ceea ce priveste punerea in aplicare}
2. nu se poate redeschide acest dosar pe motiv ca * efectele hotararii( de lamurire) nu pot avea eficienta pentru trecut in materie penala-in referire la perioada retinuta in dosarul penal mentionat*.
eu asta nu inteleg.am cerut lamurirea acestei hotarari ptr ca parchetul a motivat ca nu se intelege si l-au gasit nevinovat pe cel obligat la palta pensiei.acum se lamurestye hotararea pe care doar ei nu o intelegeau si nu mai pot redeschide dosarul ptr ca efectele deciziei de lamurtire nu pot avea eficienta pentru trecut in materie penala.
stiti cumva in ce articol apare acest lucru?

Alte discuții în legătură

Ce se poate face impotriva unei solutii date in camera preliminara? desirelia75 desirelia75 am inteles ca nu mai exista cale de atac dupa o solutie data in camera preliminara.totusi aceasta solutie este total incorecta.adica respinge ca nefondata ... (vezi toată discuția)
Se poate cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 dosarul penal de abandon de familie a fost in cercetare la politie 1 an dupa care a fost trimis la parchet cu propunere de trimitere in judecata.a mai stat 1 ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu obligatoriu daca partea vatamata este minora? desirelia75 desirelia75 am solicitat in instanta revizuirea unei hotarari date in camera preliminara pe motiv ca au aparut elemente noi( al;te hotarari) care nu erau cunoscute la ... (vezi toată discuția)