Buna ziua,
Exista o situatie. Asta vara am inchiriat un apartament la jumatatea lunii iulie. Dupa ce ne-am mutat am constatat ca geamurile nu erau izolate fiind foarte mult curent in casa(blocuri noi facute la repezeala). Am chemat administratorul tehnic al blocului, ni s-a spus ca nu-s izolate blocurile sub rigips nici la geamuri. In august ne-am intalnit cu proprietarii, le-am solicitat verbal sa faca ceva in acest sens, au spus ca deocamdata nu au ce sa faca, ca nu prea au bani. Le-am propus sa facem noi si sa ne scada din chirie, au spus ca nu se poate ca au rate la banca si ca au nevoie de bani. Neavand bani pt a ne muta din nou in alta parte am decis sa ramanem si ne-am retras intr-o camera care era mai izolata. A venit iarna, din cauza problemelor de mai sus cheltuielile cu incalzirea au atins cote maxime, proprietarii nu s-au mai facut auziti din august(nu stau in oras). Am ramas in urma cu plata la intretinere, am facut o intelegere cu administratorul pt a plati esalonat, toate erau in ordine (sa spunem) dar dintrodata in martie s-a trezit proprietarul ca am eu restante si a venit pe neanuntate la 6 dimineata cu paza blocului sa ne dea afara cu scandal. Avand in vedere ca erau foarte agitati si m-au imbrancit si vorbeau foarte urat ( am si un copil mic) m-am speriat si am chemat politia. Apoi i-am facut si reclamatie.
In toata povestea asta, cu cheltuielile de la intretinere, deoarece mi se pareau nejustificat de mari am inceput sa intreb la administratie pt ce tb sa dau atatia bani, am facut o solicitare scrisa, nu am primit raspuns nici acum, dar am niste fluturasi cu cheltuielile repartizate lunar pt acest apartament.
In primul rand vreau sa stiu ceva: cheltuielile tb repartizate pe mp de apartament? Curatenia pe scara blocului si reparatiile se platesc in functie de cati mp are fiecare apartament? Daca cineva sta intr-o garsoniera plateste la jumatate cat tb sa platesc eu si nu mi se pare normal, doar nu face femeia de serviciu de doua ori mai multa curatenie pt mine decat pt cel din garsoniera, la fel si cu reparatiile si cheltuielile administrative..
Apoi, citind ce anume tb sa platesc pe acesti fluturasi apar urmatoarele:
1.corectii(diferente)apa calda - chiar si cate 10 mc in val de 71 ron pe langa apa calda si apa rece
2.bujie masina zapada, sare, combustibil adm tehnic, reincarcare tel paza, internet si telefon, telefonie lift, materiale curatenie, intretinere lift, apa rece diferente, instructaj psi si ssm, salarii si contributii, mentenanta cazane,plafoniera senzor, ciocan, conductor, bisonite power, registre tipizate, chitantiere, rechizite, inscriptionat echipamente pazabeton, plafoniera cu senzor, banda izolatoare, bec halogen, benzina, diblu, recalculare beton, ramificatie si garnituri, reflector halogen, burghiu,cherestea camin apa, vana si cot, sarma camin apa, beton camin apa, cartus imprimanta negru, senzorlumina, banfa izoler, sigurante fuzibile, furtune centrala, silicon si bisonite, montat vana apa, excavator camin apa, revizie tehnica si autorizare cazane, ulei pt drujba, echipament iarna paza flansa, capat flansa pt vana si camin apa,creion tensiune, inspectie CNCIR, cheie bruta, benzina motocoasa, set osram, furtun absorbtie, teava pvc, rola furtun refulare, racord refulare, reductie, racord, revizie-verificare, reglare supape, benzina cositoare, motopompa si prelungitor, ulei motopompa, inlocuire yala, prelungitor, cablu si creion, diblu si agatator, reductie, tub, mason polipropilena, erbicidronup, filtru motocoasa, decolmatare retea canalizare, resetare cip imprimanta, manusi lacatus, pompa stropit, pamant flori, spaclu si drisca
Toate astea se mai si repeta din cand in cand, diferentele de apa sunt lunare si foarte multi mc, aceste chletuieli sunt pe mp de apartament nu pe nr de persoane, plus ca exista o firma in insolventa care detine in acel bloc cam 25 de apartamente si nu e trecuta la cheltuieli.
Dati-mi un sfat va rog...nu stiu ce anume imi revine la plata ca si chirias, am avut o intalnire de mediere si nu am ajuns la nici o concluzie.
Cel mai recent răspuns:
Dragos1109 , utilizator
17:35, 15 Mai 2014