Buna seara,
Intr-un bloc, asociatie de proprietari, este un apartament al statului (fostul ICRAL). Ca in orice bloc apar tot felul de reparatii, situatii in care locatarii trebuie sa participe la cheltuielile comune. Cu exceptia chiriasului. Spune ca exista o lege in care este stipulat expres ca cei in situatia lor (chiriasi la stat) nu trebuie sa plateasca reparatii comune: inlocuit de tevi pe verticala, reparatia terasei, reparatia usii de la intrarea in bloc. Va rog sa-mi spuneti daca exista o astfel de lege care sa nu le permita sa plateasca sau care este legea care spune ca trebuie sa plateasca. Multumesc.
Legea 230/2007 abordeaza repartizarea acestor cheltuieli proprietarilor.
Dar chiriasul ICRAL-ului este un locatar pe termen lung, se foloseste de infrastructura reparata, imbunatatita, modernizata asemenea oricarui proprietar.
Deci, daca in contract se scrie ca (,) chiriasul participa la cheltuielile lunare, inclusiv cele repartizate pe suprafata, atunci trebuie sa participe si la reparatiile din condominiu.
Nu exista o exceptie expresa in nicio lege dupa care functioneaza asociatiile de proprietari, legata de aceasta speta.
Ar putea fi o exceptie numai daca in contractul de inchiriere se scrie clar ca reparatiile sunt suportate de proprietar, adica de ICRAL.
In situatia expusa asociatia de proprietari nu detine copie a contractului de inchiriere cu primaria ?
Chiar daca este chririas,detine obligatia sa achite integral cotele lunare de intretinere-inclusiv repartii parti comune
In situatia in care chiriasul refuza achitarea cotelor lunare de intretinere,notificati oficial primaria