avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasi la stat intr-o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasi la stat intr-o asociatie de proprietari

Buna seara,
Intr-un bloc, asociatie de proprietari, este un apartament al statului (fostul ICRAL). Ca in orice bloc apar tot felul de reparatii, situatii in care locatarii trebuie sa participe la cheltuielile comune. Cu exceptia chiriasului. Spune ca exista o lege in care este stipulat expres ca cei in situatia lor (chiriasi la stat) nu trebuie sa plateasca reparatii comune: inlocuit de tevi pe verticala, reparatia terasei, reparatia usii de la intrarea in bloc. Va rog sa-mi spuneti daca exista o astfel de lege care sa nu le permita sa plateasca sau care este legea care spune ca trebuie sa plateasca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:04, 21 Iunie 2015
Legea 230/2007 abordeaza repartizarea acestor cheltuieli proprietarilor.
Dar chiriasul ICRAL-ului este un locatar pe termen lung, se foloseste de infrastructura reparata, imbunatatita, modernizata asemenea oricarui proprietar.

Deci, daca in contract se scrie ca (,) chiriasul participa la cheltuielile lunare, inclusiv cele repartizate pe suprafata, atunci trebuie sa participe si la reparatiile din condominiu.

Nu exista o exceptie expresa in nicio lege dupa care functioneaza asociatiile de proprietari, legata de aceasta speta.
Ar putea fi o exceptie numai daca in contractul de inchiriere se scrie clar ca reparatiile sunt suportate de proprietar, adica de ICRAL.
In situatia expusa asociatia de proprietari nu detine copie a contractului de inchiriere cu primaria ?
Chiar daca este chririas,detine obligatia sa achite integral cotele lunare de intretinere-inclusiv repartii parti comune
In situatia in care chiriasul refuza achitarea cotelor lunare de intretinere,notificati oficial primaria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare fond de reparatii ilegal strans vivi23ro vivi23ro in urma cu putin timp am aflat ca fiind chirias la stat nu trebuie sa platesc nici un o reparatie , exterioara , tevi acoperis, reabilitare, dar de ani de ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Acoperisul buclucas Dan Neagu Dan Neagu Bun gasit, Astazi am primit o instiintare de la presed. AP, ca va apela la instanta daca nu platesc la fondul de reparatii al asociatiei. Precizez ca am ... (vezi toată discuția)