avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Returnare fond de reparatii ilegal strans
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Returnare fond de reparatii ilegal strans

in urma cu putin timp am aflat ca fiind chirias la stat nu trebuie sa platesc nici un o reparatie , exterioara , tevi acoperis, reabilitare, dar de ani de zile mi se colecteaza taxa de reparatii , probabil din necunosterea legii sau reavointa
pot cere returnarea acelui fond avind in vedere ca nu trebuia colectat? tot ce s a reparat in bloc s a facut fara chitanta, fara licitatie si deci legal nu s a facut nimic si nici banii nu s au chletuit, platind separat din banii colectati peste fondul de reparatii
daca am acest drept care e procedura
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 10:05, 16 Iunie 2014
Sunt 2 aspecte distincte existenta lucrarilor de reparatii parti comune si legalitatea justificarii acestora
In conditiile in care in bloc au fost executate reparatii parti comune,este legal ca acestea sa fie repartizate locatarilor-conform contract de inchiriere
Trebuie sa constientizati ca valoarea reparatiilor se putea recupera fie prin impunere lunara la cotele de intretinere fie din alte fonduri la dispozitia asociatiei
La nivelul imobilului de locuit in comun aveti infiintata entitate juridica care sa seocupe de intretinerea si reparatia partilor comune?
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
Fondul de reparatii trebuie colectat pentru ca banii stransi acolo se cheltuiesc pentru reparatii.
Faptul ca reparatiile de care spuneti s-au facut cu bani luati pe liste, nu din fondul de reparatii, asta inseamna ca fondul de reparatii a fost folosit pentru plata facturilor, probabil aveti restantieri multi si cu sume maricele in asociatie, astfel incat nu au mai ajuns bani si pentru plata reparatiilor.

Ideea e ca acei restantieri sa-si achite datoria fata de asociatie si atunci s-ar reconstitui si cashul fondului de reparatii, astfel incat sa poata fi folosit la plata reparatiilor.

Fondul de reparatii, odata strans, nu se returneaza locatarilor. Deci nu puteti cere inapoierea sumei cu care ati contribuit.
@ynonentta & @elga50

Este vorba de un chirias. Nu i se poate impune sa plateasca reparatia acoperisului decat in ipoteza, putin probabila, ca ar avea contract de inchiriere pe o durata foarte mare, de exemplu, 99 de ani.

Mai mult, este vorba de o locuinta sociala, care se acorda in anumite conditii, conditii care peste un an, doi sau mai multi este posibil sa nu mai fie indeplinite, deci chiriasul sa fie obligat sa plece, dar sa ramana cu banii dati.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2014
Carturarul, utilizator
Va inselati!

Chiriasi de stat platesc la fel cu proprietarii. Sa nu credeti ca o sa vina primaria sa le repare tevile sau acoperisul. Daca ei cred asta s-ar putea sa astepte pana se darama blocul pe ei.
pe contractul inchiriat pe un an sau 2 se specifica clar cine ce trebuie sa plateasca, si apare ca statul se ocupa de fatade si acoperis, contractul e contract chiar si pt stat.
Dna ynocennta nu stiu daca am inteles bine intrebarea, sintrem doar 8 familii si asociatia este constituita ca pers juritica , si nu , nu sint datornici care nu au platit cheltuielile.

Alte discuții în legătură

Protocol predare/primire bani, documente si materiale intre 2 asociatii de proprietari iapost iapost Buna ziua, Deschid acest subiect in atentia celor care au mai participat la predarea/primirea patrimoniului intre 2 asociatii si care vor avea amabilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)