avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere srl cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere srl cu asociat unic

buna ziua,
vreau sa radiez un srl cu asociat unic fara datorii. ce trebuie sa fac si cat costa?
astept raspuns.
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 13:50, 5 Mai 2009
Solicitati dizolvarea societatii in baza Legii 31/1990 modificata
Art. 227
(1) Societatea se dizolva prin:
a) trecerea timpului stabilit pentru durata societatii;
b) imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii sau realizarea acestuia;
c) declararea nulitatii societatii;
d) hotararea adunarii generale;
e) hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice, precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii;
f) falimentul societatii;
g) alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.

(2) In cazul prevazut la alin. (1) lit. a), asociatii trebuie sa fie consultati de catre consiliul de administratie, respectiv de directorat, cu cel putin 3 luni inainte de expirarea duratei societatii, cu privire la eventuala prelungire a acesteia. In lipsa, la cererea oricaruia dintre asociati, tribunalul poate dispune, prin incheiere, efectuarea consultarii conform art. 119 alin. (3).

(3) Daca procedura prevazuta la alin. (2) nu este indeplinita, la expirarea duratei mentionate in actul constitutiv orice persoana interesata sau Oficiul National al Registrului Comertului poate sesiza judecatorul-delegat pentru constatarea dizolvarii societatii.

(4) Lichidarea si radierea societatii se efectueaza potrivit dispozitiilor art. 237 alin. (6)-(10).
In urma ramanerii definitive a hotarii de dizolvare data de tribunal societatea va fi radiata. :luck:
PS costurile se ridica cam in jur de 1.000 lei Ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de lichidare a unei societati voluntar Alinbv08 Alinbv08 As dori sa stiu si eu minim 4 motive prin care se poate intra in lichidare cu o firma cu actionariat voluntar? (vezi toată discuția)
Societate cu pierdere 5 ani la rand thumper thumper Am auzit intr-un grup de discutii, nu imi mai aduc aminte in ce context, ca daca o societate are pierdere 5 ani la rand aceasta va fi dizolvata (de catre cine ... (vezi toată discuția)
Srl in insolventa, procedura angajat001 angajat001 Buna ziua, Vreau sa incep procedura de radiere sau insolventa a unui srl cu 4000 lei datorie si penalitati la stat, ce dureaza mai putin, radierea sau ... (vezi toată discuția)