avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura de lichidare a unei societati voluntar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura de lichidare a unei societati voluntar

As dori sa stiu si eu minim 4 motive prin care se poate intra in lichidare cu o firma cu actionariat voluntar?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 19:28, 5 Iulie 2011
Nu inteleg de ce va trebuiesc 4 motive ...??
Lichidarea voluntara este reglementata de legea 31/1990 privind societatile comerciale.
Asa cum asociatii hotarasc constituirea societatii tot ei hotarasc si asupra dizolvarii si lichidarii - in traducere este vointa lor si legea nu impune motivarea acestei hotarari
Buna seara .
Va indic articolul de lege aplicabil,din Legea nr.31/1990-republicata ,care prevede motivele de dizolvare a societatilor, faza anterioara lichidarii,de altfel faza obligatorie lichidarii judiciare .
Art. 227. - (1) Societatea se dizolva prin:
a) trecerea timpului stabilit pentru durata societatii;
b) imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii sau realizarea acestuia;
c) declararea nulitatii societatii;
d) hotararea adunarii generale;
e) hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat, pentru motive temeinice, precum neintelegerile grave dintre asociati, care impiedica functionarea societatii;
f) falimentul societatii;
g) alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.
(2) In cazul prevazut la alin. (1) lit. a), asociatii trebuie sa fie consultati de catre consiliul de administratie, respectiv de directorat, cu cel putin 3 luni inainte de expirarea duratei societatii, cu privire la eventuala prelungire a acesteia. In lipsa, la cererea oricaruia dintre asociati, tribunalul poate dispune, prin incheiere, efectuarea consultarii conform art. 119 alin. (3).
(3) Daca procedura prevazuta la alin. (2) nu este indeplinita, la expirarea duratei mentionate in actul constitutiv orice persoana interesata sau Oficiul National al Registrului Comertului poate sesiza judecatorul-delegat pentru constatarea dizolvarii societatii.
(4) Lichidarea si radierea societatii se efectueaza potrivit dispozitiilor art. 237 alin. (6)-(10).
Succes !
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl cu asociat unic ccoco ccoco buna ziua, vreau sa radiez un srl cu asociat unic fara datorii. ce trebuie sa fac si cat costa? astept raspuns. multumesc (vezi toată discuția)
Dizolvare societate fara intrunirea cvorumului cerut de lege urgent!!! cover grup cover grup Buna ziua, Eu am urmatoarea problema: vreau sa dizolv un SRL conform art 235 din L 31/1990 (dizolvare si lichidare simultana, fara lichidator), insa ... (vezi toată discuția)
Ieșire din firmă inactivă. ce se întâmplă dacă nu se mai fac raportările către anaf? Bobo2017 Bobo2017 Buna ziua, sunt asociat intr-o firma ce nu mai are activitate. Inca se tine contabilitate si se fac raportarile la ANAF. Nu sunt costuri si nici incasari pe ... (vezi toată discuția)