Am o nelamurire referitor la salariul meu. Am vechime in munca de 8 ani si 9 luni dintre care 2 de concediu de crestere copil. Aveam cand am reinceput serviciul un salariu net(referent asistent) de 847 care mi-a fost majorat in ianuarie la 850. Am dat examen luna trecuta pentru grad principal(referent) si pe noua dispozitie imi scrie salariul net tot de 850. Nu inteleg de ce nu este nici o diferenta intre asistent si principal. Ma puteti ajuta cu un calcul dc este bine ce salariul?
Pe dispozitii se scrie salariul brut, nicidecum netul. Daca pe referent III asistent aveati 850 de lei, inseamna ca salariul de incadrare+sporul de vechime adunate erau sub salariul minim pe economie si de aceea vi s-a stabilit la 850.
Daca aveti acelasi salariu si in urma promovarii ca referent III principal, inseamna ca si noul salariu era tot sub salariu minim, de aceea v-a ramas tot 850.
Ex. conform grilei de salarizare din O.G. nr. 6/2007 - anexa 4 - Aparatul propriu de specialitate al primarilor, incadrarea pt. referent III asistent treapta 1 era de 658 de lei, iar pt. referent III principal treapta 3 - 682 de lei.
La o vechime in munca de aproape 9 ani, sporul de vechime este de 10%.
Calcul salariu (daca nu aveati si alte sporuri in afara de cel de vechime):
asistent - 658+(658x10%) = 724 - sub minimum pe economie de 850 de lei
principal - 682+(682x10%) = 750 - tot sub minimum pe economie de 850 de lei