avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda spatiu verde !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda spatiu verde !

Buna ziua,
Am luat amenda pentru parcarea pe "spatiul verde" de la Politia Comunitara sector 2, Bucuresti . Problema mea este urmatoarea : ce se intelege prin spatiul verde ? Eu am parcat pe o insula cu pamant unde nu se afla nici un fir de iarba, exista doar portiuni asfaltate cu rol de alei, gunoaie si resturi de beton. Motivul nescris al amenzii cred ca este nesimtirea unui locatar din blocurile invecinate ce pretinde a fi locul lui. As vrea daca se poate sa-mi spuneti cum pot contesta amenda primita avand in vedere ca NU am parcat pe iarba sau orice suprafata vegetala . As vrea sa-l actionez in judecata si pe agentul ce mi-a intocmit procesul verbal deoarece acesta nu este justificat.
Astept parere dumneavoatra despre acest caz ! Amenda nu este mare 50 RON dar exista si asta ma deranjeaza cel mai tare.
Cel mai recent răspuns: Ionatan , utilizator 10:33, 9 Mai 2009
teoretic masinile pot fi parcate pe spatiile special amenajate. ce este in afara acestora fie e drum public fie spatiu verde. Spatiu verde e o titulatura , asta nu inseamna ca daca nu e intretinut, nu e plantat gazon sau altii nu respecta acel spatiu, nu se poate vorbi de zona verde. Daca fiecare cetatean ar fi de buna credinta si spatiile verzi ar fi verzi, dar ......
Sincer, amenda e justificata
Aveti perfecta dreptate! Amenda este justificata, dar actiunea agentului de la politie nu este deoarece cred ca a fost o amenda comandata de un individ ca am parcat pe locul lui. Oricum o sa-mi asum vina . O zi buna !
Am patit acelsi lucru deoarece nu mai erau locuri de parcare am fost nevoit sa parchez intr-o "zona verde" dar care nu avea niciu un firicel de iarba macar practic era moloz rezultat de la niste amenajari si multe fecale de caine. Eu am fost la cei de la politia comunitara le-am explicat situatia ca nu aveam alt loc de parcare si mi-au dat avertisment.

Te inteleg si nu vad ca ar trebui sa iti asumi vina, numai la noi spatiul verde nu e verde si primesti amenzi pt. te miri ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pe spatii verzi Oarecare Andrei Oarecare Andrei Buna ziua, Sambata seara un echipaj de la politia locala mi-a lipit pe parbriz un sticher ca am incalcat art 2 din H.C.L. s6 nr 222/2016.. Eram parcat in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de contraventie pentru ridicare auto razvanmitre razvanmitre Buna ziua! Astazi mi-au ridicat masina in sectorul 1 de pe bulevardul kiseleff, si as avea cateva intrebari: In primul rand motivul ridicari este ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva a masinilor in constanta dragan1alex dragan1alex Buna ziua! Cred ca toata lumea a auzit ca in Mamaia / Constanta se ridica masini pe banda rulanta si sunt total de acord cu aceasta masura cat timp exista ... (vezi toată discuția)