avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna ziua.
Am castigat de curand o actiune in parte in calitate de reclamant.
Parata a facut recurs pentru neacordarea cheltuielilor de judecata(a fost depusa chitanta de la alt dosar si nu la cel vizat).Evident prima instanta i-a respins cererea de acordare a cheltuielilor de judecata,parata
In motivarea recursului parata sustine ca dintr-o eroare au gresit si au depus alta chitanta,si ca avand in vedere cele 14 termene(s-au prezentat doar la 1) si complexitatea dosarului solicita cv tuturor cheltuielilor(2500 lei)+ cheltuielile de recurs.pentru ca eu -reclamant am cazut in pretentii si ma aflu in culpa procesuala.Au depus acum in recurs dovada cheltuielilor si mi se pare cam ciudat pt ca desi am castigat chiar si in parte nici macar nu se ridica ce am castigat eu cu ce ar trebui sa platesc pentru cheltuielile lor.M-am repreentat singur si a fost dupa vechiu CPC.Se apropie recursul.Cum sa procedez?Ce sanse au?Multumesc

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata avansate de reclamant. Manole Dumitru Manole Dumitru O speta civila, reclamantul in instanta de fand este cazut in pretentii, dar suporta unele cheltuieli de judecata , pe care le solicita , dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Obligare la plata cheltuieli de judecata fara culpa procesuala eugen82 eugen82 Paratul chemat in judecata si-a indeplinit obligatia pe parcursul procesului. Ce se intimpla in acest caz cu cheltuielile de judecata ale ... (vezi toată discuția)
Cine returneaza cheltuieli de judecata atunci cind culpa procesuala apartine judecatorului? eugen82 eugen82 Intr-un proces la fond judecatorul se pronunta asupra fondului dar cu vicii de procedura; cererea reclamantului este respinsa ca neintemeiata. Reclamantul ... (vezi toată discuția)