avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli de judecata avansate de reclamant.
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli de judecata avansate de reclamant.

O speta civila, reclamantul in instanta de fand este cazut in pretentii, dar suporta unele cheltuieli de judecata , pe care le solicita , dar nu sunt acordate pentru faptul ca este cazut in pretentii.
Face recurs, instanta de control judiciar gaseste recursul fandat si caseaza solutia cu retinere si trimite cauza spre rejudecarea fondului, deasemeni instanta de recurs nu se pronunta asupra cheltuielilor de judecata avansate de reclamant la instanta de fond cat si in recurs.
La rejudecarea cauzei reclamantului i-se recunoaste toate drepturile solicitate prin cererea introductiva de instanta.
Intrebarea este,
,,Reclamantului i-se poate acorda toate cheltuielile de judecata avansate la prima judecata (fond), recurs, la a doua judecata instanta de fond, cat si in al doilea recurs introdus de parat, dar ii este respins ca nefondat, ??#-o:(
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:36, 31 Martie 2011
plata cheltuielilor de judecat trebuie justificat cu chitante, bonuri, etc. cheltuielile de judecata se platesc pe intreaga judecata at cand hotararea ramane definitiva si irevocabila
aveti dezacorduri intre subiect si predicat .
Raspuns: Reclamantul va obtine toate cheltuielile de judecata atat de la prima instanta cat si in recursul admis casat cu trimitere si in fond dupa casare.Faceti in final o lista cu chitantele de cheltuieli, indicati filele pt. ca la pronuntarea pe fond judecatorii mai scapa unele cheltuieli si nu le acorda .
Scuzati-mi dezacordul, dar am cautat sa fac textul cat mai scurt, si sa fiu inteles,
Eu va multumesc pentru rasuns; Dar toate biletele si chitantele in original sunt depuse la dosarul cauzei la fiecare etapa de judecata, Infine pe mine chestiunea aceasta ma interesa,,,daca se acorda si cheltuielile unde prima instanta a aplicat gresit legea.. Va multumesc incaodata D-na Avocat..=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casare nicole852107 nicole852107 buna ziua,in urma unui proces se succesiune/iesire din indiviziune s-a dat o sentinta gresita in privinta cotelor parti.dosarul a fost trimis spre recurs.daca ... (vezi toată discuția)
Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)
Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se caseaza dorinjean dorinjean Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni are un judecator caruia i se caseaza o hotarare sau, in recurs, se modifica integral solutia Thanks a lot (vezi toată discuția)