Buna ziua !
As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te trezesti ca esti chemat la Politie ( in calitate de martor ) sa dai declaratii in legatura cu prietenul.( daca a dat cu imprumut , cat a fost comisionul.Mentionez ca nu s-a inchieat nici un contract.
Cert este ca cineva i-a facut o plangere penala....pritenul imprumuta , cred mai multe persoane...
Intrebarea este : ce se inntampla cu aurul pe care l-ai amanetat..este confiscat, este dat inapoi ??!!!! si totodata cu suma de bani imprumutata...trebuie restituita sau...si bineinteles si cu prietenul..chiar poate avea probleme ??!!
Multumesc frumos !
Probabil ca plangerea este pentru camatarie, si din acest motiv ati fost intrebat daca prietenul dvs. a solicitat si dobanda pentru banii imprumutati sau alte bunuri.
Nu vad de ce ar fi fost confiscat lantisorul, dar daca este asa, dovediti ca este proprietatea dvs. si vi se inapoiaza. In privinta sumei de bani, moral ar fi sa o restituiti prietenului respectiv.
In privinta prietenului, in functie de probe, organele de cercetare vor dispune inceperea urmaririi penale sau neinceperea ei.
Recuperare bunuri
annaysse
Am avut incredere intr-o prietena buna....si ....am rugat-o sa-mi tina aurul la ea...pentru ca fratele meu a crescut si venea cu diverse persoane in casa ...si ... (vezi toată discuția)