avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau abuz de incredere?

Am dat un lant de aur unui individ(presupus prieten a unui prieten) el spunand ca are o combinatie la un amanet si in 2 zile il inapoiaza acum cand incerc sa dau de el nu mai raspunde la telefon......ce as putea sa fac din punct de vedere legal...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:45, 25 Ianuarie 2014
Aveti dreptul de a depune plangere penala.
Poate sa fie inselaciune sau abuz de incredere si in functie de ceea ce va declara.
Poate si sa nu fie nicio infractiune.
Diferenta consta in aceea ca la abuzul de incredere bunul este dat pe baza unei operatiuni juridice precum inchiriere, comodat, imprumut iar partea cocontractanta refuza sa-l restituie iar la inselaciune bunul este dat pe baza unei induceri in eroare. In cazul dvs. este inselaciune. Puteti face plangere la politie. Problema este daca aveti vreo dovada ca l-ati dat cum ar fi un martor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
ContSters311098, utilizator
In functie de ceea ce va declara faptuitorul si de faptul daca a dus sau nula amanet bunul se va stabili incadrarea juridica a faptei.
Tot in functie de felul in care se apara se poate sa nu raspunda penal.
Important este daca a dus sau nu la amanet bunul.
Daca a vandut bunul a comis o infractiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere? ContSters317253 ContSters317253 Buna ziua, acum ceva timp o cunostinta de a mea, avand nevoie de bani, a apelat la mine pentru a o ajuta. Neavand nici eu bani, i-am dat o bratara din aur, ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)
Inselaciune amanet AlexHo AlexHo Buna. Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat. Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile. 1. ... (vezi toată discuția)