avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Buna ziua,

acum ceva timp o cunostinta de a mea, avand nevoie de bani, a apelat la mine pentru a o ajuta. Neavand nici eu bani, i-am dat o bratara din aur, pentru a o duce la amanet impreuna cu mine.

La inceput, m-am inteles cu individul ca are nevoie doar de 600 ron si am amanetat-o doar pentru atat.

Mai tarziu aceasta cunostinta a venit si a luat restul de bani, fara sa stiu eu, pana la cat se putea maxim pe aceasta bratara; adica aproxim 900 ron.

In cateva zile se apropie data in care expira contractul de amanetare, iar cel pe care l-am ajutat nu o sa-mi scoata bratara.

Intrebarea mea este, e posibil ca pe cale legala sa-l trag la raspundere sau sa pateasca ceva ?Sa depun plangere ?
Sau e vina mea ca am avut incredere in cine nu trebuia ?

Imi cer scuze , e probabil sa fi gresit categoria.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2014
ContSters317253, utilizator
cum se poate proba abuzul de incredere?
Nu am prea inteles dar nu cred ca veti rezolva cu o plangere penala.
Poate fi abuz de incredere daca i-ati imprumutat bratara pentru o anumita perioada si acesta nu o mai inapoiaza, contractul de amanet inteleg ca este pe numele lui iar banii tot el i-a luat personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere DanCristian199 DanCristian199 I am dat o brățară de aur unui amic iar acesta a băgat o la amanet fără să o recupereze,între timp s a vândut iar acesta nu mi a dat banii pe ... (vezi toată discuția)
Cu incredere am jmprumutat o brățară de aur DanCristian199 DanCristian199 Buna ziua! Am împrumutat cuiva o brățară de valoare monetară și sentimentală sa se foloseasca de ea si sa mi o înapoieze,nu sa si o însușească sau ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? Soules Soules Am dat un lant de aur unui individ(presupus prieten a unui prieten) el spunand ca are o combinatie la un amanet si in 2 zile il inapoiaza acum cand incerc sa ... (vezi toată discuția)