avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca sau de mandat ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca sau de mandat ?

Am urmatoarea situatie : - A.G.A unei S.C. de tip S.A. alege un administrator unic care numeste /delega atributiile catre 3 directori : 1 Dir. Gen , 1 Dir adjunct si 1 Dir tehnic . Toti cei 3 sunt si actionari ai societatii (dar nesemificativi ) si salariati . Intrebarea mea este : Pentru aceste functii li se schimba doar atributiile din CIM si deci CIM-ul poate ramane , adica pot avea in continuare calitatea de salariati sau vor fi retribuiti in continuare in baza unui contract de mandat ? Multumesc ! Numai bine !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 15 Mai 2014
Daca este vorba despre S.A. , atunci c.i.m. ale directorilor se vor suspenda., iar acestia vor fi remunerati in baza contractelor de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezidare sedinta aga florin77 florin77 Salut Am o dilema. Ce parere aveti ? Directorul General al unei Societati pe Actiuni poate prezida o sedinta AGA? Legea 31/1990 spune: \\"ART. 129 (1) ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)