avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit 'forfecar' la firme in dizolvare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit 'forfecar' la firme in dizolvare

Am vrut sa suspend activitatea la o firma si la Reg. Comertului m-i s-a spus ca nu se poate intrucat registrul a cerut pe 10.04.2008 dizolvarea firmei pe motiv ca nu a depus bilanturile pe ultimii 3 ani.
Nu am primit inca o instiintare oficiala (citatie)
Cum este considerata firma: activa sau in curs de dizolvare?
Cand primesc citatia intocmesc formular 010 pt a declara firma in curs de dizolvare la Adm financiara?
Atat OGU 34 cat si normele de aplicare nu prevad exceptii de la plata impozitului forfetar pt firmele cu activitate suspendata sau in dizolvare. Ce facem, platim 'forfecar' si pentru aceste firme'?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:19, 5 Mai 2009
Stati linistit o sa faca lichidatorul tot.
Firma figureaza in curs de dizolvare, iar daca doriti sa o pastrati, faceti dovada in instanta ca ati depus bilanturile cerute la OTRC si apoi dupa ce obtineti solutia instantei, va puteti suspenda activitatea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare-lichidare firma carlaparagina carlaparagina Buna ziua, Am un SRL cu activitate suspendata din anul 2010, dupa plata catorva impozite forfetare :( Intre timp nu am mai depus bilanturile anuale si nici ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre impozitul forfetar cristina gurau cristina gurau Am o firma care nu a avut niciodata activitate si implicit nici angajati. As vrea sa stiu daca trebuie sa fie suspendata la Registrul Comertului pentru a nu ... (vezi toată discuția)