avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare despre impozitul forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare despre impozitul forfetar

Am o firma care nu a avut niciodata activitate si implicit nici angajati.
As vrea sa stiu daca trebuie sa fie suspendata la Registrul Comertului pentru a nu plati forfetarul.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:17, 15 Martie 2010
a fost o perioada in care firmele care nu depuneau decalaratiile lunare pentru 6 luni consecutiv, erau dizolvate/lichidate automat.Daca ati depus declaratii si bilanturi, chiar daca au fost in 0 si nu ati avut nici un fel de activitate,va trebui sa platiti forfetarul.Da,este intr-adevar o mare stupizenie, la fel de mare ca si cei care au inventat acest forfetar.:confused: Suspendarea o puteti face doar dupa ce achitati la zi debitele restante (incluziv acest stupid impozit forfetar)#-o
nu"trebuie "- in sensul ca nu va obliga nimeni sa suspendati firma .
Dvs decideti daca are sau nu rost sa o pastrati.
Daca nu suspendati, veti plati impozit minim
Daca suspendati, veti plati taxele de suspendare si peste trei ani - iar veti plati ,fie sa inchideti, fie sa ridicati suspendarea.
Daca suspendati,trebuie declaratiile depuse ( cele corespunzatoare vecturului fiscal declarat de dvs )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau dizolvare srl ? felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Sunt impreuna cu sotul meu asociati si administratori cu puteri egale la un SRL infiintat in dec 2006 Nu am avut activitate deloc, dar nici un ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Impozit 'forfecar' la firme in dizolvare gdec gdec Am vrut sa suspend activitatea la o firma si la Reg. Comertului m-i s-a spus ca nu se poate intrucat registrul a cerut pe 10.04.2008 dizolvarea firmei pe motiv ... (vezi toată discuția)