avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala

în urma taxei de succesiune dezbătuta în instanta de judecata am făcut o înțelegere și fiecare și a ales anumite bunuri unde eu am fost și pus în posesia lor , dar vecinul de proprietate nu ii convine ca eu fac un gard cu sârma înghimpata și mia depus în instanta de judecata ordonanța prezidențiala ca sa ma oblige sa sistez lucrările mele.ce pot sa fac ?, cum ma pot apară? și ce consecințe sunt?,eu am respectat delimitările puse de executor.
Formulati intampinare. Depuneti copie de pe hotararea privind iesirea din indiviziune.
Depuneti si extras de carte funciara al imobilului dvoastra, dosar cadastral, precum si certificat de rol fiscal.
E gard definitiv, cu fundatie? Aveti autorizatie? daca nu aveti, sistati.
este un gard cu fir de sirma inghipata pentru animale sa nu treaca pe proprietatea vecinului.
Masura speciala a ordonantei presedintiala isi intinde efectele pana la ramanerea definitiva a hotararii privind solutionarea procesului, pe calea dreptului comun.

De aici provine caracterul vremelnic al acestei proceduri speciale.

Hotarararea dispusa in cadrul unui proces investit prin aceasta producedura urgenta, care nu prejudicieaza fondul este executorie de drept.

Potrivit art. 999 alin. (1) NCPC: Daca prin legi speciale nu se prevede altfel, ordonanta este supusa numai apelului in termen de 5 zile de la pronuntare, daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor. Termenul privind exercitarea caii de atac se calculeaza de la moment diferite, dupa cum solutionarea ordonantei presedintiale s-a facut cu ori fara citarea partilor.

Art. 996 alin. (1), instanta de judecata, stabilind ca in favoarea reclamantului exista aparenta de drept, va putea sa ordone masuri provizorii sau grabnice, pentru pastrarea unui drept ce s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala mp36 mp36 Am depus in instanta o ordonanata presedintiala pentru program vizitare minor iar judecatoria in cauza mi-a admis-o.Fosta sotie, nemultumita a facut apel la ... (vezi toată discuția)
Art. 581 din cod procedura civila - corespondenta in noul cod Cimss Cimss Buna ziua, Am facut o ordonanta presedintiala si in drept am scris potrivit art. 581 din cod de procedura civila, insa acet articol este din vechiul cod, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)