As vrea sa stiu in ce mod poate fi atacata conventia matrimoniala cu regimul separaţiei de bunuri de un titlu executoriu emis de o banca pentru un credit neachitat de sot.
Pai nu stim situatia. daca e sa va spunem noi situatii posibile, e mai degraba un fel de pescuit de poveste reala.
Dati-ne dv. istoria de fapt si va spunem.
Titlul executoriu e insusi contractul de credit.
Datoria e comuna, proprie a sotului, imprumutul e contractat inainte de casatorie,cat datoreaza sotul si de cat timp nu a mai platit, aveti bunuri comune, va ganditi sa incheiati conventia pt bunurile ce le veti cumpara ? dvs nu dati detalii si nici noi cu ghicim..
Pt a adopta un alt regim matrimonial si a incheia o conventie, trebuie sa lichidati actualul regim si da, actele facute in dauna creditorilor, pot fi atacate.
art 369
(3) Creditorii prejudiciati prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula actiunea revocatorie in termen de un an de la data la care au fost indeplinite formalitatile de publicitate sau, dupa caz, de cand au luat cunostinta mai inainte de aceste imprejurari pe alta cale.
(4) Creditorii prevazuti la alin. (3) pot invoca oricand, pe cale de exceptie, inopozabilitatea modificarii sau lichidarii regimului matrimonial facute in frauda intereselor lor.
Regimul matrimonial
de novo
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)