avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să cumpăr un imobil după căsătorie, care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să cumpăr un imobil după căsătorie, care să fie doar al meu. Când se pot separa bunurile soților?

Buna ziua,
Va rog daca mă puteți ajuta cu o informație: regimul separarii de bunuri se poate încheia și după căsătorie?sau doar înainte de căsătorie?
Doresc să fac o achiziție după căsătorie și să fie doar pe numele meu

Va mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:17, 27 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Art. 369 C.civ Modificarea regimului matrimonial

(1) După cel puţin un an de la încheierea căsătoriei, soţii pot, ori de câte ori doresc, să înlocuiască regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori să îl modifice, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege pentru încheierea convenţiilor matrimoniale.

(2) Dispoziţiile art. 291, 334, 335 şi 361 sunt aplicabile în mod corespunzător.

(3) Creditorii prejudiciaţi prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula acţiunea revocatorie în termen de un an de la data la care au fost îndeplinite formalităţile de publicitate sau, după caz, de când au luat cunoştinţă mai înainte de aceste împrejurări pe altă cale.

(4) Creditorii prevăzuţi la alin. (3) pot invoca oricând, pe cale de excepţie, inopozabilitatea modificării sau lichidării regimului matrimonial făcute în frauda intereselor lor.


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate si după, dar trebuie să fi împlinit 1 an de căsătorie.
Puteti schimba regimul matrimonial de cate ori doriti, cu condiția să treacă cel puțin 1 an de la ultima modificare.
Daca puteti dovedi ca banii vin din sursa personala (mostenire, donatie, vanzare casa mostenita ... ) atunci atasati actul de provenienta a banilor si mentionati in contract asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial de novo de novo Buna ziua Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial ales dupa casatorie soaresiluna soaresiluna Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie daca nu am facut acea conventie matrimoniala inainte de casatorie cum ca bunurile din timpul casatoriei nu sunt bunuri ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)