Bună ziua,
Am avut un proces penal într-un dosar de furt calificat . Am avut toate dovezile furtului , făptașii și-au recunoscut faptele iar instanțele de judecată s-au pronunțat în favoarea lor . Aș dori să vad daca mai pot ataca hotărârea definitivă pronunțată de Curtea de Apel Alba . Am declarat recurs împotriva sentinței penale definivă în termen legal . Ce șanse am ca recursul să fie admis
M-am straduit sa inteleg, insa tot ce am inteles este ca ati declarat recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Alba care este definitiva si ne intrebati ce sanse aveti in recurs.
Asa este sau ma insel?
Daca hotararea este definitiva si ati declarat recurs impotriva acesteia, recursul se va respinge ca inadmisibil pentru ca ati exercitat o cale de atac care nu este prevazuta de legea penala.
Daca decizia dvs. este pronuntata de curtea de apel ca instanta de recurs ( pe vechea procedura), recursul este inadmisibil cum am aratat.
Daca decizia dvs. este pronuntata de curtea de apel ca instanta de apel, dupa intrarea in vigoare a noului cod de procedura penala , poate fi atacata cu recurs in casatie ( cale extraordinara de atac) in conditiile disp.art 434 al.1, pentru cazurile expres si limitativ prevazute de disp.art.438 al.1 c.proc.pen si numai in situatia in care nu au fost invocate pe calea apelului sau in cursul judecarii apelului ori daca au fost invocate , au fost respinse sau instanta a omis sa se pronunte asupra lor.
Raspuns csm
Rami2016
Buna ziua, a-si dori sa va adresez o intrebare si anume:
In urma unei hotariri judecatoresti nefavorabile am trimis niste documente care infirma motivul ... (vezi toată discuția)