La institutul unde lucrez se semneaza zilnic condica de prezenta.
Intrebarea mea este urmatoarea: atunci cand sunt plecat din localitate in delegatie (interes de serviciu, cateva zile) la intoarcere semnez condica pe zilele cand am fost plecat?
Parerea mea este ca cel care este plecat in acele zile in delegatie nu semneaza, dar se noteaza in casuta rezervata lui nr. Ordinului de deplasare cu care este plecat. Orele de lucru apar, de fapt, in pontaj.
condica (dupa cum ii spune si denumirea) are rolul de a certifica prezenta in unitate,prin consemnarea intrarii si iesirii din unitate. este un instrument care da posibilitatea celor care supravegheaza prezenta sa o si poata face concret ( la ora inceperii programului se ridica condica punand in imposibilitate pe cei care intarzie sau lipsesc sa maipoata semna si se pune la dispozitie pentru semnare, la terminarea programului). cei care lipsesc din unitate, vor avea inscris in locul semnaturii, observatii gen: motivat,concediu, nemotivat, delegat pe teren, etc. deci, pentru perioada in care nu sunteti in unitate, nu trebuie sa semnati condica...ar fi un non- sens asa ceva.
Buna ziua, in cazul in care toata firma este in concediu , firma are 3 angajati, cum se consemneaza acest lucru in condica? Consemnezi in avans in condica sau dupa concediu? Multumesc