avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica de prezenta se semneaza daca esti plecat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica de prezenta se semneaza daca esti plecat in delegatie oficiala?

Buna ziua.

La institutul unde lucrez se semneaza zilnic condica de prezenta.
Intrebarea mea este urmatoarea: atunci cand sunt plecat din localitate in delegatie (interes de serviciu, cateva zile) la intoarcere semnez condica pe zilele cand am fost plecat?

Parerea mea este ca cel care este plecat in acele zile in delegatie nu semneaza, dar se noteaza in casuta rezervata lui nr. Ordinului de deplasare cu care este plecat. Orele de lucru apar, de fapt, in pontaj.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 11 Septembrie 2019
condica (dupa cum ii spune si denumirea) are rolul de a certifica prezenta in unitate,prin consemnarea intrarii si iesirii din unitate. este un instrument care da posibilitatea celor care supravegheaza prezenta sa o si poata face concret ( la ora inceperii programului se ridica condica punand in imposibilitate pe cei care intarzie sau lipsesc sa maipoata semna si se pune la dispozitie pentru semnare, la terminarea programului). cei care lipsesc din unitate, vor avea inscris in locul semnaturii, observatii gen: motivat,concediu, nemotivat, delegat pe teren, etc. deci, pentru perioada in care nu sunteti in unitate, nu trebuie sa semnati condica...ar fi un non- sens asa ceva.
@ autor-carte

In timpul ce sunteti plecat in delegatie , in condica de prezenta se noteaza delegat . prin urmare, nu se semneaza condica de prezenta.
Buna ziua, in cazul in care toata firma este in concediu , firma are 3 angajati, cum se consemneaza acest lucru in condica? Consemnezi in avans in condica sau dupa concediu? Multumesc
In general, se consemneaza in avans.
si daca trebuie sa revin de urgenta din diferite motive ce fac? Deja am completat in avans condica.

Alte discuții în legătură

Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)
Nu am semnat in condica de prezenta R-Haz R-Haz Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi prezenta la munca? garetbora garetbora Buna ziua. As dori sa stiu cum pot dovedi prezenta mea la munca in conditiile in care pontajul il realizeaza supervizorul in stil vechi, pe o hartie, iar eu il ... (vezi toată discuția)